Απο τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων Κύπρου, παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής.

Βίντεο

Παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κας Μαρίας Κεφαλά, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Γαρδίκι, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων Κύπρου, προς τιμήν των Παύλου Κελέση απο το Σουλι και Ευάγγελου Κωνσταντίνου απο τον Μανδρότοπο.

Μεταξύ άλλων το παρόν έδωσε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης  Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτουλης, ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας,  της Πυροσβεστικής και του Λιμενικου,  εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά με τους Παύλο Κελέση και Ευάγγελο Κωνσταντίνου

Ο Παύλος Κελεσης του Κωνσταντίνου. Στρατιώτης ( Π.Ζ), γεννήθηκε στον Αυλότοπο το 1953 και υπηρέτησε στην ΕΛΔΥΚ / 4ος λόχος. Φονεύθηκε από ρουκέτα εχθρικού αεροσκάφους εντός του πολυβολείου του, στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, κατά την διάρκεια αμυντικού αγώνα της μονάδας του στις 16 Αυγούστου 1974

Ο Ευάγγελος Κωνσταντίνου του Μιχαήλ, γεννήθηκε στον Μανδρότοπο το 1953 και υπηρέτησε ως Στρατιώτης ( Π.Ζ.), . ΕΛΔΥΚ 2ος λόχος , μαχόμενος εναντίον των Τούρκων στην θέση ” προμάχων” του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ , στην Λευκωσία Κύπρου στις 16 Αυγούστου 1974 και είναι έκτοτε αγνοούμενος.




In this article

Join the Conversation