Το νεο πρόγραμμα ψεκασμού των ελαιόδεντρων για την καταπολέμηση του δάκου

Πίνακας και οδηγίες

Στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός των ελαιόδεντρων σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να τηρούνται ο χρόνος συγκομιδής του ελαιοκάρπου μετά την ημερομηνία του ψεκασμού αντίστοιχα με το κάθε σκεύασμα που χρησιμοποιήθηκε α) Forza στις 7 ημέρες (Συνεργεία 1,2,4,8) και β) Success στις 14 ημέρες (Συνεργεία 3,5,6,7,9,10,11,12,13).
Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να έχουν ανοιχτά τα περιφραγμένα ελαιοκτήματα και οι κτηνοτρόφοι ή μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα ζώα ή τα μελισσοσμήνη τους από τα ελαιοκτήματα προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες.

Επίσης καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να συμμετέχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του έργου τους. Εάν κατά την περίοδο εφαρμογής των ψεκασμών δεν ολοκληρωθεί ή δεν πραγματοποιηθεί ο ψεκασμός για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους ή άλλους) τότε θα ολοκληρωθεί την επομένη μέρα.

Οι ελαιώνες που εντάσσονται πρέπει:

  • Να είναι συγκροτημένοι, συνεχόμενοι και αμιγείς,
  • Όχι σε κατοικημένες περιοχές, τηρουμένων των αποστάσεων που προβλέπονται.
  • Χωρίς την παρεμβολή βιολογικής καλλιέργειας ελαιώνων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2665360162, 2665360160 και 6977520843.In this article

Join the Conversation