“10 Ερωτήσεις” στην Βέρα Βέρμπη, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο με την παράταξη “ΔΗΜ.Ο.Σ” του Γιάννη Καραγιάννη

Συνέντευξη

Στην ενότητα “γρήγορων” συνεντεύξεων “10 Ερωτήσεις” φιλοξενούμε την Βέρα Βέρμπη, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο με την παράταξη “ΔΗΜ.Ο.Σ. – Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας” του Γιάννη Καραγιάννη.

1. Γιατί υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Ζω μόνιμα  και  εργάζομαι στο τόπο μου ως δικηγόρος παρ’αρειου , μέλος του δικηγορικού συλλόγου Θεσπρωτίας  .  Πάντα πίστευα και υιοθετούσα την άποψη  ότι η  υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος σημαίνει ότι θες να βοηθήσεις τη μικρή κοινωνία που σε περιβάλει, τη γειτονιά στην οποία ζεις ,εργάζεσαι .  Να κάνεις πράγματα για να διευκολύνεις την καθημερινότητα των ανθρώπων που συναντάς στο δρόμο σου. Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου αλλά και τους συμπολίτες σου. Πιστεύω ότι είναι καθήκον όλων μας αυτό. Μπορώ να προσφέρω. Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα του τόπου μου και τις ανησυχίες των συμπολιτών μου και για αυτό το λόγο  αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Καραγιάννη. Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου  με μεγάλο σεβασμό. Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συνδημοτών μου, έτσι ώστε να συμβάλλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην καθημερινή προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και την αναβάθμιση της καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά

2. Γιατί με τον Γιάννη Καραγιάννη

Διέκρινα σε αυτόν  , σοβαρότητα , εργατικότητα , τιμιότητα ,συνέπεια.  Είναι  γνώστης των προβλημάτων της περιοχής ,άνθρωπος με όραμα και αγάπη για τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε ,μεγάλωσε  και εργάστηκε .Τίμησε το θεσμό της αυτοδιοίκησης από τη θέση του Δημάρχου με τον καλύτερο τρόπο.Πιστεύω στη διαδικασία της συμμετοχικότητας – και της ενεργού συμμετοχής του Πολίτη στα κοινά, που αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας. Ποια είναι τα σημαντικότερα 3 προβλήματα του Δήμου Σουλίου

3. Ποια είναι τα σημαντικότερα 3 προβλήματα του Δήμου Σουλίου

Θεωρώ ότι ως πρωτεύον, είναι η καθαριότητα του δήμου μας, ο καθαρισμός, η συντήρηση των δρόμων καθώς και η συγκοινωνία, το οδικό δίκτυο του δήμου μας που αφορά τους δημότες μας πρωτίστως.

4. Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Παραμυθιάς.

Θεωρώ ότι είναι η καθαριότητα .Πρέπει να εργαστούμε στο τομέα αυτό διότι η Παραμυθιά είναι πανέμορφη και πρέπει να αναδείξουμε τις ομορφιές της. Αυτό θα γίνει μόνο και εφόσον καθαριστούν όλα τα σημεία αυτής  , όπως οι κοινοτικές εκτάσεις  εντός της πόλης ,ο πεζοδρόμος ,τα σοκάκια .Ειδικότερα τα εγκαταλειμμένα ακίνητα θα πρέπει να καταγραφούν και να  ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες τους ώστε και αυτοί με τη σειρά τους  να συμφωνήσουν με την δημοτική αρχή όσο αφορά την εξωτερική συντήρηση   των ιδιοκτησιών τους .

5. Πως κρίνεται την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Η παρούσα δημοτική αρχή έχει συγκεκριμένο έργο να επιδείξει το οποίο σε έναν μεγάλο βαθμό βάση και του προεκλογικού της προγράμματος υλοποίησε. Πάντα θα υπάρχουν λάθη και παραλείψεις και μια παράταξη κρίνεται στον βαθμό που μπορεί να ανταπεξέρχεται και στο επίπεδο αυτό θεωρώ πως δεν κρύφτηκε ποτέ. Γιατί έγιναν έργα σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας. Και θα συνεχίσουν να γίνονται, διότι υπάρχουν νέες ιδέες, νέες πρωτοποριακές προτάσεις, όρεξη για δουλειά και διάθεση για προσφορά από όλους τους υποψηφίους.

6.  Πως κρίνετε τα ψηφοδέλτια, όσο έχουν γίνει γνωστά, των παρατάξεων ΝΑΙ και ΛΑ.ΣΥ

Είναι ευχάριστο ότι σε αυτές τις εκλογές συμμετέχουν επί το πλείστον πολύ νέοι ,νέοι που ζουν και εργάζονται σε αυτό τον τόπο. Νέοι που έχουν όραμα ,νέες και φρέσκιες ιδέες. Και πάνω από όλα η Παραμυθιά χρειάζεται όραμα ώστε να αποτελέσει τόπο προορισμού επισκεπτών, τουριστών, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το μέλλον. Και το μέλλον είναι οι νέοι άνθρωποι που θέλησαν να εκτεθούν και να προσφέρουν. Έως τώρα βλέπαμε καθημερινά τις  καθημερινές παρουσιάσεις των υποψηφίων ,δεν έχουμε δει κανένα πρόγραμμα ,καμία ιδέα. Ελπίζω να δούμε προσεχώς  και εγγράφως τα πρόγραμμά τους .

7. Σε ποιο βασικό θέμα θα επικεντρωθείτε αν εκλεγείτε Δημοτική Σύμβουλος

Θέλω να επικεντρωθώ στο θέμα του τουρισμού –πολιτισμού, να αναδείξω τις ομορφιές του δήμου μας ,τους αρχαιολογικούς χώρους , τις φυσικές ομορφιές αυτού του πανέμορφου τόπου. Πρέπει ο επισκέπτης να θελήσει να μείνει στο Δήμο μας ,να τον επισκεφτεί ,να τον εξερευνήσει .Αυτό θα γίνει με δυο τρόπους ,ο ένας είναι ο δήμος μας να στελεχώσει γραφείο σε τουριστικά μέρη ( Σύβοτα -Πάργα ) που θα προβάλει θα προωθήσει έντυπο υλικό , να διαθέσει μέσα συγκοινωνίας , δεύτερον να γίνουν αδερφοποιήσεις με άλλους δήμους. Σημαντικό ρόλο παίζει και η προβολή του δήμου μας στο αεροδρόμιο του Ακτίου καθώς εκεί έχει αυξηθεί το ποσοστό αφίξεων τα τελευταία δυο χρόνια σε ποσοστό 176% και θα έπρεπε να υπάρχει δικό μας περίπτερο που να προβάλλει την Παραμυθιά ως τουριστικό τόπο προορισμού.Με αυτούς τους τρόπους θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο δήμο μας, θα λυθεί ταυτόχρονα το πρόβλημα της τοπικής ανεργίας με την δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

8. Πως κρίνετε την παρούσα Περιφερειακή Αρχή

Έως τώρα έχω την καλύτερη άποψη ,έχουν γίνει πολλά έργα στη ευρύτερη περιοχή ,φρονώ ότι θα συνεχιστεί και στο  μέλλον.

9. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο Σουλίου.

Πιστεύω ότι οι δημότες μας θα κρίνουν θετικά το έργο της δημοτικής αρχής καθώς  υλοποίησε στο έπακρο ότι υποσχέθηκε,   έγιναν έργα σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας. Και θα συνεχίσουν να γίνονται, διότι υπάρχουν νέες ιδέες, νέες πρωτοποριακές προτάσεις, όρεξη για δουλειά και διάθεση για προσφορά, ενώ παράλληλα βλέποντας ότι στο συνδυασμό συμμετέχουν αξιόλογα άτομα που θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς στο τόπο που μεγάλωσαν και εργάζονται, θα αξιολογήσουν το μέλλον και την προοπτική. Όλοι εμείς στον συνδυασμό θέλουμε να δώσουμε μορφή και πνοή στην προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας. Η Παραμυθιά και ευρύτερα ο δήμος Σουλίου  πρέπει και μπορεί να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τόπο προορισμού. Ο Γιάννης Καραγιάννης  και ο συνδυασμός μας  μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τα συμφέροντα τον συνδημοτών μας. Αυτό έκανε έως τώρα αυτό θα συνεχίσει και στο μέλλον .

10. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Πιστεύω αδιαμφισβήτητα ότι για μια ακόμη φορά νικητής των εκλογών θα είναι ο νυν περιφερειάρχης Ηπείρου




In this article

Join the Conversation