“10 Ερωτήσεις” στον Δημήτριο Νάκο, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη “ΔΗΜ.Ο.Σ” του Γιάννη Καραγιάννη

Συνέντευξη

Στην ενότητα “γρήγορων” συνεντεύξεων “10 Ερωτήσεις” φιλοξενούμε τον Δημήτριο Νάκο,, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη “ΔΗΜ.Ο.Σ. – Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας” του Γιάννη Καραγιάννη.

1. Γιατί υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Ζω,εργάζομαι,μεγαλώνω τα παιδιά μου στον τόπο αυτόν. Στον ίδιο τόπο όπου μεγάλωσα και εγώ.
Σε μία κοινωνία στην οποία,ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια,εισέπραξα την έμπρακτη στήριξη της στο πρόσωπο μου ως ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό.
Είναι χρέος μου,λοιπόν, πάντα με γνώμονα την ανιδιοτέλεια και την αγάπη για τον τόπο που εμείς θα γεράσουμε και τα παιδιά μας θα δημιουργήσουν τις οικογένειες τους.
Σαν ενεργός πολίτης με όραμα και αγάπη για την γη μας αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών του Δήμου Σουλίου. Με εκτίμηση,ζητώ την στήριξή σας,ώστε να διαμορφώσουμε τις ιδανικές συνθήκες. Να ζήσουμε εδώ,στον τόπο μας.

2. Γιατί με το Γιάννη Καραγιάννη

Ο κύριος Γιάννης Καραγιάννης απέδειξε ότι, ένας πολίτης που ζει ανάμεσά μας εδώ και χρόνια όταν εκλέγεται δήμαρχος παραμείνει ο ίδιος φίλος,ο ίδιος άνθρωπος. Χωρίς να προσαρμόσει το ανάστημα του στο αξιόλογο και παράλληλα δύσκολο αυτόν «ρόλο» του Δημάρχου,τον οποίο παρεπιπτόντως εκτελεί επάξια.
Είναι άνθρωπος διαλλακτικός,εργατικός,οργανωτικός.
Ένας άνθρωπος με αυτά τα χαρακτηριστικά χρειάζεται να πλαισιωθεί από ανθρώπους με καθαρά χέρια και καθαρά μυαλά. Πιστεύω στον κ. Γιάννη Καράγιαννη και είμαι βέβαιος ότι στο χέρι μας είναι ο στόχος μας αυτός να επιτευχθεί,προς όφελος όλων.

3. Ποια είναι τα σημαντικότερα 3 προβλήματα του Δήμου Σουλίου

Αρχικά,ο δήμος Σουλίου δέχεται μία ενεργειακή επενδυτική εισβολή,θα την χαρακτηρίσω εγώ. Εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά πάρκα,μονάδες βιομάζας.
Ακόμα,υποψιάζομαι ανεμογεννήτριες πού οι συνδημότες έχουν μόνο να χάσουν και δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα.
Θα ήθελα,σε αυτό το σημείο,να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι κατά των ΑΠΕ αλλά δεν υπάρχει σχεδιασμός.
Ζούμε σε μία πεδιάδα που στην ουσία είναι ένα κλειστό εργοστάσιο.
Ο κάμπος αυτός,κάποτε,
έσφυζε από ζωή και σήμερα έχει μόνο ιδιοκτήτες που υποθήκευσαν τις περιουσίες τους,το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους.
Στην συνέχεια,πώς να υπάρξει αγροτουρισμός χωρίς την αγροτική παραγωγή όπως επίσης και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού έχοντας τα αντίστοιχα κενά.
Καταλήγω πως,ίσως,θα πρέπει να θεσμοθετηθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ειδικών στο αντικείμενο ώστε να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν τους εμπλεκόμενους φορείς και τους επαγγελματίες της περιοχής.
Τέλος, τα τιμημένα γηρατειά. Τα παιδιά της τρίτης ηλικίας, οι γονείς και οι παππούδες μας. Αν και επιστημονικά υπάρχει και τέταρτη ηλικία,λόγω αύξησης του μέσου όρου ηλικίας,με μια απλή συνοπτική φράση,γηροκομείο χθες.Δεν σηκώνει άλλη καθυστέρηση.

4. Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Παραμυθιάς

Η Παραμυθιά είναι ιστορικό εμπορικό κέντρο της Ηπείρου.
Η μαρτυρική πόλη της Παραμυθιάς,πηγή των γραμμάτων και του πολιτισμού.
Άλλωστε,όπως γνωρίζουμε,πολλοί επιστήμονες και καλλιτέχνες προέρχονται από την Παραμυθιά.
Έτσι λοιπόν,με την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου και την αξιοποίηση αυτών των ανθρώπων που αγαπούν την πόλη και το έχουν δείξει έμπρακτα θα προκύψουν οφέλη για όλο το δήμο και πολύ περισσότερο για την ίδια την Παραμυθιά.
Επιπλέον,προσπαθώντας να καλύψω όλες τις ανάγκες και σε όλα τα επίπεδα, πιστεύω πως θα βοηθούσε στην καθημερινότητα η αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων για χρήση πάρκινγκ. Στον άνω και κάτω περιφερειακό.

5. Πως κρίνετε την παρούσα Δημοτική Αρχή
Την παρούσα δημοτική αρχή την απαρτίζουν άνθρωποι από το περιβάλλον μας.
Όπως και εμείς ζήσαμε συνθήκες κρίσεων, για παράδειγμα, υγειονομική ενεργειακή κτλπ.
Έχω να επισημάνω το εξής, μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ένα μικρό στοίχημα της καθημερινότητας κερδήθηκε!
Πολλά έργα είναι προς εκτέλεση, κάποια ήδη εκτελούνται.
Αυτό που θα ήθελα να τονίσω, όμως, είναι ότι πολλά απομακρυσμένα χωριά σταμάτησαν να «ζητιανεύουν» την προσοχή της δημοτικής αρχής και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Αισθανθήκαμε εμείς,οι άνθρωποι των χωριών, ότι πλέον δεν ανήκουμε στην Β´ κατηγορία πολιτών.

6. Πως κρίνετε τα ψηφοδέλτια, οσο έχουν γίνει γνωστά, των παρατάξεων ΝΑΙ και ΛΑ.ΣΥ

Ο σχολιασμός μου για τα ψηφοδέλτια των άλλων δυο παρατάξεων αποτελεί προσωπική μου,και μόνο,άποψη
Θα ξεκινήσω από το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο κύριος Μπρέστας, ως επικεφαλής, προσωπικά για μένα έχει περάσει τις εξετάσεις στην κοινωνία. Μιλάμε για έναν άνθρωπο θετικό και δίκαιο.
Ωστόσο,οι κομματικές διεργασίες τοπικων οργανωσεων δεν ευνοούν κάποιον εκτός κόμματος να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο του. Βέβαια, θα στοιχίσει και η απομάκρυνση του Ηλία Κουτσή από το νέο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει.

Στην συνέχεια,αναφορικά με το ψηφοδέλτιο της παράταξης ΝΑΙ και τον κύριο Ντάνη. Δεν έχω να πω πολλά. Προσωπικά,τ ον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω περισσότερο από 15 ημέρες. Η επιστημονική του κατάρτιση ως ιατρός δεν χωράει επ´ουδενί λόγο αμφισβήτησης αλλά ως εκεί. Εκτιμώ πως θα αποτελείται από μετρημένα πρόσωπα με όραμα, διότι η συγκρότηση του ψηφοδελτίου προέκυψε μέσα από κομματικές διεργασίες τοπικών οργάνων του κυβερνώντος κόμματος.

7. Σε ποιο βασικό θέμα θα επικεντρωθείτε αν εκλεγείτε Δημοτικός Σύμβουλος

Αν και εφόσον οι συμπολίτες μου με επιλέξουν να τους εκπροσωπήσω στο νέο δημοτικό συμβούλιο,το ζήτημα της καθημερινότητας είναι αυτό που πρέπει να εξετάσουμε στο έπακρον.
Συνεπώς,ασφαλείς δρόμοι,καθαρά πεζοδρόμια,προστασία ευπαθών ομάδων,σχολικά γεύματα (όλοι γνωρίζουμε ότι παιδιά αδυνατούν να ψωνίσουν από το κυλικείο),προστασία ανηλίκων και γυναικών. Ακόμα,προβλήματα πρωτογενούς τομέα,ανάπτυξη τουρισμού,σχέδιο πόλεως στα χωριά Γαρδικίου και Γλυκής – Ποταμιάς.

8. Πως κρίνετε την παρούσα Περιφερειακή Αρχή

Η Περιφερειακή Αρχή έδειξε πως υπήρχαν καλές προθέσεις,όχι όμως και πολλές καλές πράξεις.
Στον Δήμο μας υπάρχουν προβλήματα που η λύση βρίσκεται στα χέρια της περιφερειακής αρχής. Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω,
1. Το νερό άρδευσης του ΤΟΕΒ κάμπου Παραμυθιάς.
2. θέματα Πολιτικής Προστασίας,όπως πλημμυρικά φαινόμενα στον Αχέροντα και τον Κωκκυτό ποταμό. Εύχομαι το νέο περιφερειακό συμβούλιο να τα βάλει σε προτεραιότητα.

9. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο Σουλίου

Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες του Δήμου Σουλίου θα δείξουν για ακόμη μια φορά την προτίμηση τους στον συνδυασμό του Γιάννη Καραγιάννη. Η νίκη αυτή θα φέρει ως αποτέλεσμα την ανανέωση σε μεγάλο βαθμό του δημοτικού συμβούλιου.

10. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Πιστεύω τα πράγματα για τον νυν περιφερειάρχη θα είναι πιο δύσκολο από την προηγούμενη φορά,ίσως χρειαστεί και δεύτερη Κυριακή για να κερδίσει.
Εν τούτοις, εκτιμώ πως θα είναι ο νικητής.

Ευχαριστώ πολύ το Paramythia online, που μέσα από αυτές τις 10 ερωτήσεις δίνει την δυνατότητα σε εμένα αλλά και σε όλους τους υποψήφιους να εκφράσουν κάποιες από τις πεποιθήσεις μας.




In this article

Join the Conversation