Επιχείρηση περίθαλψης και μεταφοράς τραυματισμένου πελαργού στο ΚΠΑΖ στην Αίγινα

Την κινητοποίηση του φιλοζωϊκού σωματείου Παραμυθιάς και του Δήμου προκάλεσε ο εντοπισμός τραυματισμένου πελαργού. Ο πελαργός εντοπίστηκε στην Ποταμιά από κατοίκους της περιοχής και αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης...

Την κινητοποίηση του φιλοζωϊκού σωματείου Παραμυθιάς και του Δήμου προκάλεσε ο εντοπισμός τραυματισμένου πελαργού. Ο πελαργός εντοπίστηκε στην Ποταμιά από κατοίκους της περιοχής και αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης και περίθαλψης.

Οι εθελοντές και το φιλοζωϊκό σωματείο, μετά τις πρώτες φροντίδες, οργάνωσαν την μεταφορά του πελαργού στο Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στην Αίγινα με σκοπό την ομαλή αποκατάσταση των τραυμάτων.

“Οι Πελαργοί είναι σημείο αναφοράς για την Παραμυθιά και είναι καθήκον όλων μας να τους προστατέψουμε και να φροντίζουμε την ομαλή διαβίωσή τους”, δήλωσε στην paramythia-online.gr o αντιπρόεδρος του φιλοζωϊκού σωματείου Παραμυθιάς, Νικηφόρος Σταύρου.

Είναι η τρίτη φορά από το 2008 που το Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στην Αίγινα, παραλαμβάνει πελαργό από την Παραμυθιά, ενώ η αισθητή μείωση του πληθυσμού τους, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύει την σημασία παρόμοιων δράσεων. 

In this article

Join the Conversation