Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας | Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες απο τις πλημμύρες

Δελτίο Τύπου

Μόνο ο λαός σώζει το λαό! Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για του πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας ανείπωτης καταστροφής. Ήδη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές σπιτιών, περιουσιών.

Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής ενός εχθρικού, προς την εργατική τάξη και το λαό, κράτους που στο βωμό του κέρδους και της υπεράσπισης των επιχειρηματικών συμφερόντων, αφήνει παντελώς απροστάτευτο και ξεγυμνωμένο το λαό.

Σε συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν μεγάλο κομμάτι της χώρας, τώρα ο λαός της Θεσσαλίας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις καταστροφικές πλημμύρες. Χωριά πνίγονται εδώ και ώρες από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, από την παντελή έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα. Και όλα αυτά γιατί όταν οι ζωές μας και οι ανάγκες μας μπαίνουν στη ζυγαριά κόστους-οφέλους, τα αντιπλημμυρικά έργα, ο σχεδιασμός πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, αποτελούν κόστος που εμποδίζει τα οφέλη των επιχειρηματικών ομίλων, με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων (τη σημερινή της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που προώθησαν και προωθούν αυτή την αντιλαϊκή-εγκληματική πολιτική.
Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά! Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης με τελική αποστολή το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και τα σωματεία του καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη, να δώσουμε από το υστέρημα μας ό,τι μπορούμε για να στηριχτούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα εξής
• Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους
• Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς
• Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές-παξιμάδια, μπισκότα-κρουασάν-μπάρες δημητριακών-παστέλια, γάλα σε σκόνη
• Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας)
• Φακούς

Η Συλλογή των ειδών θα γίνεται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας (Ηγουμενίτσα, Ζωσιμάδων 4)
Σάββατο και Κυριακή 17.00 – 21.00
Δευτέρα- Παρασκευή 10.00 – 14.00 τηλ. επικοινωνίας 6973337156



In this article

Join the Conversation