Όλα έτοιμα για τα διοδια στην Τύρια

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων στα όρια του Δήμου Σουλίου, πριν την διασταύρωση στην Τύρια, η κατασκευή του οποίου  προβλεπόταν βάσει σύμβασης, χωρίς...

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων στα όρια του Δήμου Σουλίου, πριν την διασταύρωση στην Τύρια, η κατασκευή του οποίου  προβλεπόταν βάσει σύμβασης, χωρίς να υπάρχει αναφορά στην χώροθέτηση.

Οι εργασίες που έχουν αρχίσει πριν από 1,5 μήνα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και ο προσωρινός σταθμός διοδίων (ο οποιος ειναι προκάτ) θα δοθεί σε χρήση τις επόμενες ημέρες.

Η κοστολόγηση της διέλευσης ορίζεται στo τσουχτερό ποσό των 3 ευρώ ενώ την κατασκευή την ανέλαβε με το διαγωνισμό που διενήργησε η «Εγνατία οδός Α.Ε» η γνωστή κατασκευαστική εταιρεία «ΑΚΤΩΡ Α.Ε» η οποία κατασκεύασε πολλά τμήματα του αυτοκινητοδρόμου.

Φυσικά το ιδανικό θα ήταν να μην υπάρχουν πουθενά διόδια, αλλά δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν πουθενά. Επίσης αν ρωτούσαμε όλους τους κατοίκους της Παραμυθιάς προ 6 ετών, τότε που για να φτάσουν στα Ιωάννινα χρειαζόταν 1,5 ώρα, αν θα ήθελαν νέο δρόμο έστω και με την χρήση διοδίων, φαντάζεστε πως η απάντηση θα ήταν ξεκάθαρα θετική! Το πλέον αρνητικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως η ανάγκη των συμπολιτών μας για χρήση των νοσοκομείων των Ιωαννίνων θα έχει επιπλέων κόστος 3+3 ευρώ (δηλαδή το 20% περίπου του μεροκάματου του βασικού μισθού), ειδικά τώρα που τουλάχιστον επικοινωνιακά το νοσοκόμειο των Φιλιατών έχει υποβαθμιστεί, είναι παράλογο να απαιτούμε πληρωμή για μια επίσκεψη σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Όσο αφορά τις εργασίες στο ΣΕΑ Παραμυθιάς (στο Ελευθεροχώρι), είναι σε πλήρη εξέλιξη (τουλάχιστον στα χαρτιά) χωρίς να έχει δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση τους.

In this article

Join the Conversation