“10 Ερωτήσεις” στην Βασιλική Ντούκα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο με την παράταξη “ΔΗΜ.Ο.Σ” του Γιάννη Καραγιάννη

Συνέντευξη

Στην ενότητα “γρήγορων” συνεντεύξεων “10 Ερωτήσεις” φιλοξενούμε την Βασιλική Ντούκα, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο με την παράταξη “ΔΗΜ.Ο.Σ. – Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας” του Γιάννη Καραγιάννη.

1. Γιατί υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Η διαρκής ενασχόλησή  μου  με τα κοινά  είναι δεδομένη  είτε  κάτω από τη θεσμική ομπρέλα , είτε όχι. Παρόλα  αυτά , πάντα πίστευα ότι η πληρέστερη  διευθέτηση ενός  θέματος, γίνεται  μέσα από τα θεσμικά  όργανα.  Θέτω λοιπόν  τον  εαυτό μου  εκ νέου  στην κρίση των πολιτών ,διεκδικώντας  μια θέση στο  επόμενο  δημοτικό  συμβούλιο.

2. Γιατί με τον Γιάννη Καραγιάννη

Η πείρα   που  έχει αποκτηθεί και  η  στελέχωση  του  ψηφοδελτίου  με ικανούς  υποψηφίους  , τόσο  παλαιούς  όσο  και νέους, είναι από τους λόγους  που  με οδήγησαν στην απόφαση  να  συμπορευτώ  με  τον  νυν, και εκ νέου υποψήφιο, δήμαρχο  κύριο  Καραγιάννη.

3. Ποια είναι τα σημαντικότερα 3 προβλήματα του Δήμου Σουλίου

Από τους βασικότερους  οικονομικούς  άξονες του δήμου Σουλίου  είναι ο τουρισμός  και η αγροτική ανάπτυξη. Κρίνεται  άκρως  αναγκαία   η  εξωστρέφεια και  προώθηση του  τουριστικού προϊόντος  με την αγαστή  συνεργασία των επαγγελματιών του είδους να θεωρείται  απαραίτητη  προϋπόθεση  για την επιτυχία  του εγχειρήματος .

Επίσης  κρίσιμης  σημασίας  θεωρείται  η επίλυση του  προβλήματος  της  άρδευσης  του  κάμπου  της Παραμυθιάς και της ευρύτερης περιοχής  του  δήμου, καθώς και η συνεργασία  όλων των  αγροτικών  φορέων   για την αποδοτικότερη  προώθηση  των τοπικών αγροτικών  προϊόντων.

Η ενεργειακή  αυτονομία  και αναβάθμιση    του δήμου  Σουλίου  εν  τω συνόλω  και η  ολοκληρωμένη  διαχείριση των  απορριμμάτων,   , αποτελεί  την μεγάλη  πρόκληση της  επόμενης  θητείας αν θέλουμε  ο δήμος μας  να έχει  μια περιβαλλοντικά  βιώσιμη  προοπτική!

4. Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Παραμυθιάς.

Η πόλη της Παραμυθιάς  πρέπει  να λάβει  το  χώρο  που της αξίζει  στον τουριστικό χάρτη της περιοχής.  Οι δυνατότητές της  απεριόριστες: θρησκευτικός  τουρισμός, αθλητικός  τουρισμός , ορειβατικός  αθλητισμός κτλ. Η ολοκλήρωση  του  σχολείου  «Βούλγαρη» , με τη  σωστή  διαχείριση , θα δώσει  στην πόλη  της  ώθηση  που  χρειάζεται. Και θα  επιμείνω  πως  η συνεργατικότητα  των  θεσμών και των  φορέων  είναι αυτή  που θα καθορίσει  το  τουριστικό μέλλον της πόλης  αλλά και  του  ευρύτερου  δήμου.

5. Πως κρίνεται την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Παρά  την  διετή   προσπάθεια  διαχείρισης  της  πανδημίας   COVID  , η οποία οδήγησε  σε αναστολή πολλών προγραμματικών δηλώσεων όλων των  θεσμικών φορέων παγκοσμίως,  η δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου  «κατεβαίνει» στην επερχόμενη εκλογική  διαδικασία  με θετικό  πρόσημο. Πέραν της  διαχείρισης  της  καθημερινότητας ,η κατάθεση προτάσεων  στα  ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά  εργαλεία , καταδεικνύουν και το μέγεθος  των  έργων που έπονται. Στα ατού της , η  κοινωνική πολιτικής της  μέσω του  ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ και  του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ.

6.  Πως κρίνετε τα ψηφοδέλτια, όσο έχουν γίνει γνωστά, των παρατάξεων ΝΑΙ και ΛΑ.ΣΥ

Το ευχάριστο  είναι  η επιθυμία  των πολιτών  να ασχοληθούν με τα κοινά!! Παρατηρώντας  τα ψηφοδέλτια  των άλλων  διεκδικητών, παρατηρεί  κανείς  άτομα με  μακροχρόνια παρουσία και  πείρα στην τοπική  αυτοδιοίκηση  ,καθώς  επίσης  και νέους  ανθρώπους  με όραμα , πάθος  και  διάθεση  για προσφορά , οι οποίοι θα  αποτελούν  και την παρακαταθήκη  για το  αυτοδιοικητικό  μέλλον του δήμου  Σουλίου.

7. Σε ποιο βασικό θέμα θα επικεντρωθείτε αν εκλεγείτε Δημοτική Σύμβουλος

Οι τομείς  που  αποτελούν ιδιαίτερη  πρόκληση  για  μένα είναι  αυτός της ολοκληρωμένης τουριστικής  ανάπτυξης  του  τόπου μας ως  αναπόσπαστο  κομμάτι  της  τουριστικής  προοπτικής  της  Ηπείρου , καθώς  επίσης  και η αναβάθμιση  του  αγροτικού  τομέα, ξεκινώντας  από την συνεργασία και  στήριξη της  εποπτεύουσας αρχής( περιφέρεια Ηπείρου)  για την επίλυση του  σημαντικού ζητήματος  της  άρδευσης  του κάμπου , έως τη  συνεργασία των επαγγελματιών  αγροτών για την προώθηση των τοπικών  αγαθών με τα καλυτέρα  δυνατά  αποτελέσματα  για τον κλάδο.

Ο περιβαλλοντικός  προσανατολισμός  του δήμου μας  είναι  από  τα  θέματα που θεωρώ  ότι πρέπει να «διατρέχει»    όλον το  σχεδιασμό: ενεργειακές παρεμβάσεις στα κτήρια  , στον οδοφωτισμό  και στις αθλητικές εγκαταστάσεις ,  ενεργειακές κοινότητες,  ολοκληρωμένο σύστημα  διαχείρισης  των πάσης φύσεως  απορριμμάτων.

8. Πως κρίνετε την παρούσα Περιφερειακή Αρχή

Η παρούσα  περιφερειακή  αρχή  διακρίνεται για την εργατικότητα την αποτελεσματικότητα και την καινοτόμα  ματιά της. Έχει προοπτική  ανάπτυξης , βάζοντας την Ήπειρο  στο  χάρτη των  δραστικά  αναπτυσσόμενων  περιφερειών της  Ελλάδας   και  είναι  αρωγός στα προβλήματα  των επαγγελματιών

9. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο Σουλίου.

Σε μια εποχή  μεγάλων προκλήσεων ,θεωρώ  ότι το  εκλογικό  σώμα  θα εκτιμήσει  την πείρα και την αποτελεσματικότητα  της κάθε  υποψήφιας  παράταξης  και θα  ταχθεί με αυτήν που θεωρεί πιο ικανή να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά  ,και αυτή δεν είναι άλλη από την παράταξη ΔΗΜ.Ο.Σ με επικεφαλή τον κύριο Καραγιάννη και της οποίας  είμαι  υποψήφια  δημοτική  σύμβουλος.

10. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Για τους  λόγους που ανέφερα παραπάνω, θεωρώ  πως  νικητής  στις  περιφερειακές  εκλογές  θα είναι  εκ νέου η παράταξη του  κυρίου  Καχριμάνη.




In this article

Join the Conversation