Προσφορά απο την Recycom ως ανταποδοτικά οφέλη απο την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

Δελτίο τύπου

H εταιρεία RECYCOM στα πλαίσια της ανταποδοτικής της πολιτικής, παρέδωσε σήμερα στο Δήμο Σουλίου τρεις κούτες με είδη ατομικής υγιεινής ενηλίκων και μωρών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, καθώς και δωροεπιταγές συνολικής αξίας 100€ από την αλυσίδα Σούπερ-Μάρκετ Σκλαβενίτης για αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τον ίδιο σκοπό.

Τα είδη που μέχρι σήμερα συγκεντρώθηκαν από τους κάδους του Δήμου ανέρχονται σε 5,2tn με αποτέλεσμα τη σαφή μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων, του κόστους διαχείρισης και του περιβ/κού αποτυπώματος για το Δήμο.

Στα πλαίσια της προώθησης της κουλτούρας της ανακύκλωσης, υπενθυμίζεται ότι τα είδη που ανακυκλώνονται σε αυτό το ρεύμα είναι είδη ιματισμού (ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ ένδυσης κ.α.), λευκά είδη, (σεντόνια, μαξιλάρια, κουβέρτες κ.α.), παιδικά παιχνίδια από ύφασμα, κλπ.. Οι μωβ κάδοι, δέχονται τα είδη πλυμένα και καθαρά και τοποθετημένα σε σακούλες. Μέσα στους κάδους δεν πρέπει να ρίχνονται απορρίμματα οικιακά, καθώς και υλικά από γυαλί, αλουμίνιο ή πλαστικό.

Στο Δήμο Σουλίου οι θέσεις των κάδων βρίσκονται στα εξής σημεία:

  1. Στην Κοινότητα Κρυσταλλοπηγής, επί της πλατείας Αγίων Θεοδώρων
  2. Στην Κοινότητα Παραμυθιάς, στην περιοχή «Μανόπουλου»
  3. Στην Κοινότητα Παραμυθιάς, στη θέση «Γαλατάς»
  4. Στην Κοινότητα Παραμυθιάς, στο δημοτικό γήπεδο «49 προκρίτων»
  5. Στην Κοινότητα Γαρδικίου, πλησίον του πρώην Δημαρχειακού Μεγάρου.

Μετά από μικρή διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ενώ μέρος του ρουχισμού διατίθεται και για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Δείτε τη σχετική επιστολή παράδοσης των δωροεπιταγών εδώ

Δείτε την ευχαριστήρια επιστολή του Δήμου Σουλίου προς την εταιρεία RECYCOM εδώ

In this article

Join the Conversation