Απο την 3η Βραδιά Γευσιγνωσίας

Φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (30/09/23) το βράδυ, η 3η Βραδιά Γευσιγνωσίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το γαστρονομικό γεγονός της Θεσπρωτίας, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον πλούτο της τοπικής γεύσης και παραγωγής.

Η Βραδιά Γευσιγνωσίας, που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, τα μέλη του οποίου προσέφεραν τα προϊόντα παραγωγής τους, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε Θεσπρωτίας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), αποτελεί πλέον ένα σημαντικό θεσμό στην περιοχή.

Το γεγονός προσέλκυσε δεκάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πλούσια ποικιλία από εκλεκτά θαλασσινά εδέσματα, όλα παραγωγής της Θεσπρωτίας. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονταν τσιπούρες, λαυράκια, γαρίδες και στρείδια, πλαισιωμένα από κρασί επίσης τοπικής παραγωγής, που δημιούργησαν μια γευστική απόλαυση για τους παρευρισκομένους.

Η ποιότητα και η φρεσκάδα των θαλασσινών προϊόντων ήταν εμφανείς, αναδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά των τοπικών παραγωγών.

Η εκδήλωση ήταν επιτυχημένη όχι μόνο από πλευράς γευστικής ικανοποίησης αλλά και από πλευράς κοινωνικής συνάντησης και προώθησης της τοπικής παραγωγής.

“Αυτές οι εκδηλώσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση του τοπικού κοινωνικού ιστού και στην προώθηση της τοπικής παραγωγής, ενθαρρύνοντας περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν τον θησαυρό των γεύσεων που έχουμε στη διάθεσή μας και ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία” σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Απο την ΕΡΤ

In this article

Join the Conversation