Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις εκλογές της Κυριακής

Ανακοίνωση

Την Κυριακή 8 Οκτώβρη στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και μέσα από την Τοπική Διοίκηση (Περιφέρεια, Δήμοι), έχουν μία επιλογή. Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική χάνοντας δυνάμεις τα αστικά κόμματα και τα ψηφοδέλτια που στηρίζονται άμεσα ή έμμεσα από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και όσα εμφανίζονται ως δήθεν «ανεξάρτητα». «Ανεξάρτητοι» που με την πολιτική και τη στάση τους παρεμβάλλουν εμπόδια και αναχώματα στο ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που αποτυπώθηκε σε ένα βαθμό με την άνοδο του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές.

Εξ άλλου για όσους προσπαθούν να θολώσουν τα νερά μιλώντας για τον «αυτοδιοικητικό χαρακτήρα» των εκλογών ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο το ξεκαθάρισε λέγοντας ότι οι εκλογές του Οκτώβρη «είναι κι αυτή μια πολιτική σύγκρουση (…) είναι η επόμενη μάχη, η μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί» για «να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις».

Το δίλημμα λοιπόν είναι σαφές:

Ο λαός ή θα έχει περισσότερους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που θα αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του για την ικανοποίηση όλων των αναγκών του, η περισσότερους εκλεγμένους από τα ψηφοδέλτια που συμφωνούν με την εγκληματική πολιτική του κέρδους των λίγων και αντιμετωπίζουν τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες σαν βάρος.

Δεν ψάχνουμε επομένως τόσο στους δήμους όσο και στην Περιφέρεια Ηπείρου για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων αλλά και σε όσους εμφανίζονται ως δήθεν «ανεξάρτητοι». Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική των υπέρογκων ανταποδοτικών τελών και της τοπικής φορολογίας, των “ευέλικτων” εργασιακών σχέσεων, της εργασιακής ομηρίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της παράδοσης του λιμανιού στον όμιλο Grimaldi και την μετατροπή του σε ορμητήριο ΝΑΤΟΙκών στρατευμάτων, της παράδοσης των παραλιών για επιχειρηματική δράση, της εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Παιδείας κλπ. Κάνουμε την πραγματική διαφορά ρίχνοντας στην κάλπη πολλά κόκκινα γαρύφαλλα, δυναμώνοντας τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που στηρίζει το ΚΚΕ στους Δήμους Ηγουμενίτσας, Σουλίου και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Στο Δήμο Φιλιατών που οι απαράδεκτες προϋποθέσεις για την συγκρότηση ψηφοδελτίου δεν επέτρεψαν τη συγκρότηση ψηφοδελτίου της «Λαϊκής συσπείρωσης» καλούμε τους οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ, όλους τους ριζοσπάστες, όλους όσοι πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, να καταδικάζουν την αντιλαϊκή πολιτική ψηφίζοντας ΑΚΥΡΟ -ΛΕΥΚΟ για το Δήμο

In this article

Join the Conversation