Βασίλης Γιόγιακας | 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πάνε στο ΕΣΥ

BINTEO

Στο έργο και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην Υγεία εστίασε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη διαχείριση του covid και άλλες διατάξεις.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα ενισχύσουν τα επόμενα χρόνια τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με σκοπό να ανακαινιστούν 80 νοσοκομεία στα τμήματα επειγόντων και 156 Κέντρα Υγείας, καθώς και να κατασκευαστούν 4 νοσοκομεία, 315 μονάδες τηλεϊατρικής, 25 κέντρα αποκατάστασης και 311 δομές ψυχικής υγείας. Αναφέρθηκε επίσης στον προγραμματισμό 10.000 νέων προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού, από τις οποίες 700 με 800 αφορούν το ΕΚΑΒ. «Σε κάθε περίπτωση, σκοπός μας δεν είναι άλλος από το να έχουμε ένα σύστημα υγείας που θα παρέχει ποιοτική, δωρεάν πρόληψη και περίθαλψη σε όλους τους πολίτες», τόνισε ο κ. Γιόγιακας.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας στάθηκε επίσης σε διάταξη του υπό συζήτηση νομοσχεδίου με την οποία προβλέπεται η δημιουργία Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων σε ηλεκτρονική μορφή. Η ψηφιοποίηση, σημείωσε ο κ. Γιόγιακας, θα δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζονται οι εγγραφές του ίδιου ασθενούς σε διαφορετικά νοσοκομεία – χωρίς να χάνει ωστόσο την ελευθερία επιλογής του γιατρού που θα τον χειρουργήσει – να ανανεώνεται η λίστα πιο γρήγορα και έτσι να μειώνεται ο χρόνος αναμονής των ασθενών

In this article

Join the Conversation