Ασυνείδητος σκότωσε πελαργό.

Ο πελαργός της φωτογραφιας βρέθηκε τραυματισμένος σε αγροτική περιοχή της Παραμυθιάς. Εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου, περισυλλέξαν το άτυχο ζώο και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες με την συμβολή κτηνιάτρου. Το ζώο, που...

Ο πελαργός της φωτογραφιας βρέθηκε τραυματισμένος σε αγροτική περιοχή της Παραμυθιάς. Εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου, περισυλλέξαν το άτυχο ζώο και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες με την συμβολή κτηνιάτρου. Το ζώο, που αργότερα ενέκυψε στα τραύματα του, είχε σκάγια στο στήθος, κομμένο φτερό και σπασμένο πόδι.

Κατά σειρά είναι το τρίτο πουλί αυτού του είδους που βρίσκεται υπό την θάλπωρή των μελών του φιλοζωικού σωματείου, άλλα δυστυχώς και το μόνο που δεν τα κατάφερε.

Εύλογο ερώτημα που προκύπτει ,είναι το πως κάποιος και για ποιο λόγω πυροβολεί ένα τέτοιο ζώο, που για την Ελληνική παράδοση είναι σχεδόν ιερό. Σίγουρα κάποιος άρρωστος συμπολίτης μας, που σε φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν έγκλειστος σε κάποιο δημόσιο ίδρυμα.

Σε αυτόν ακριβώς τον πολίτη το κράτος έδωσε όπλο και ίσως άδεια κυνηγιού.Αυτός ακριβώς ο πολίτης δεν ελέγχεται από κανέναν και μπορεί να σκοτώνει ανεξέλεγκτα, ότι κινείται, όλες τις εποχές του χρόνου, χωρίς καμία αστυνόμευση (μόνο τέσσερις θηροφύλακες υπάρχουν σε  ολόκληρο τον νομό μας οι οποίοι ούτε καν οπλοφορούν!!!!!). Σε μερικές μέρες αρχίζει η κυνηγετική περίοδος. εκατοντάδες  συμπολίτες μας, μαζί με άλλους που έρχονται απο την γειτονική Ιταλία, (εκεί τα πράγματα σκούρηναν. Ο νόμος και η αστυνόμευση για το κυνήγι έγινα πολύ αυστηρά και έτσι όλοι έρχονται σε μας ) θα ορμήξουν στην φύση της Θεσπρωτίας και θα γεμίσουν τα πάντα με αίμα αθώων ζώων ,απλά για να διασκεδάσουν.

Εφόσον η πολιτεία φάνηκε ανήμπορη σε αυτό το θέμα πρέπει εμείς οι ίδιοι να αντιδρούμε σε αυτά τα κύματα βίας, καταγγέλλοντας κάθε κακοποίηση ζώου στις αρχές.

Φιλοζωικού Σωματείο

In this article

Join the Conversation