Τους έσφαξε με το γάντι η Μπραΐμη για το εμπορευματικό κέντρο.

Συντάκτης: Βάσω Σκουλίκα, EpirusPost Κέρδισε τις εντυπώσεις η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και όταν τέθηκε προς συζήτηση το αίτημα του Οργανισμού...

Συντάκτης: Βάσω Σκουλίκα, EpirusPost

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και όταν τέθηκε προς συζήτηση το αίτημα του Οργανισμού Λιμένος για τη σύνταξη μελέτης εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή Κόμβος Βασιλικού.

Η έκταση που προτείνεται ανήκει στο Δήμο Ηγουμενίτσας –Δημοτική Ενότητα Μαργαριτίου- και η εισήγηση του Δημάρχου Γιώργου Κάτσινου ήταν να γίνει αποδεκτό το αίτημα του ΟΛΗΓ. Ο κ. Κάτσινος σημείωσε δε, ότι το θέμα πρέπει να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη οριστικής απόφασης, με την ολοκλήρωση της μελέτης ώστε εκεί να αποσαφηνιστούν οι όροι της παραχώρησης.

Στο Νομό Θεσπρωτίας, όπως είναι γνωστό, οι διαδικασίες για την δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου είχαν ανοίξει το 1996 και αφορούσαν στην περιοχή Νεοχώρι Παραμυθιάς. Μάλιστα για την ολοκλήρωση των μελετών έχουν δαπανηθεί πολλές χιλιάδες ευρώ από την ελληνική πολιτεία, ώστε σήμερα να φτάσουν οι διαδικασίες στο επίπεδο της σύνταξης μελετών. Είναι πασιφανές ότι δύο εμπορευματικά κέντρα στον ίδιο νομό δεν χωρούν. Αν προχωρήσει η πρόταση του ΟΛΗΓ για εμπορευματικό κέντρο στο Βασιλικό τότε αυτόματα το εμπορευματικό στο Νεοχώρι πάει στις καλένδες και μαζί τα χρήματα που δαπάνησε μέχρι τώρα η ελληνική πολιτεία.

«Δεν αντιδικούμε με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και είναι αυτονόητο ότι δεν του στοιχίζει τίποτα να πάρει μία θετική απόφαση επί του αιτήματος του ΟΛΗΓ. Όμως δύσκολα μπορούμε να κατανοήσουμε τέτοιες κινήσεις. Να κατασπαταλώνται δηλαδή χρήματα του δημοσίου, όταν ήδη σπαταλήθηκαν αρκετά για το εμπορευματικό στο Νεοχώρι. Για ποιο λόγο λοιπόν, σε μία τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή, μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες», ανέφερε στην τοποθέτησή της η κ. Μπραίμη.

Η επιχειρηματολογία της κ. Μπραίμη δεν απαντήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, παρά την πολύωρη συζήτηση, η ίδια ωστόσο κέρδισε και τις εντυπώσεις και την ουσία. Η μελέτη του ΟΛΗΓ θα προχωρήσει ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο για το εμπορευματικό κέντρο της Θεσπρωτίας.

In this article

Join the Conversation