Ο Δ. Σουλίου για την χειροτονία Σεραπίωνα και για την συνάντηση Δημάρχου με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου

Δελτίο τύπου

Στην Αθήνα μετέβει ο Δήμαρχος Σουλίου Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης αλλά και αντιπροσωπεία του Δήμου, το διήμερο 20-21/10/2023.

Την Παρασκευή, 20-10-2023 ο Δήμαρχος πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Γ. Ζερβό, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση θεμάτων που αφορούν την Πράξη: «Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης» και ειδικότερα η διερεύνιση των εναλλακτικών σε ότι αφορά την υλοποίηση των επιμέρους υποέργων της.

Το Σάββατο 21-10-2023, αντιπροσωπεία του Δήμου αποτελούμενη από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Αθανασίου και τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Ντάγκα, παρακολούθησαν το Μυστήριο της Χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνος.

Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Το Μυστήριο τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και πολιτικών αντιπροσώπων και ακολούθησε παράθεση γεύματος προς τιμήν του νέου Μητροπολίτη.

Αναμένεται σύντομα και η ανακοίνωση της ενθρόνισής Του στην Παραμυθιά.



In this article

Join the Conversation