Εκδηλώσεις για την επανάσταση και το θάνατο του Διονυσίου Φιλοσόφου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα του Διονυσίου Φιλοσόφου και το μαρτυρικό θάνατό του, η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ζωσιμαίας...

Με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα του Διονυσίου Φιλοσόφου και το μαρτυρικό θάνατό του, η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής οργανώνουν εκδηλώσεις με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν έγκαιρα θα πραγματοποιηθούν δύο ημερίδες, η μια στην Παραμυθιά τόπο καταγωγής και η άλλη στα Γιάννινα, με θέματα σχετικά με το Κίνημα του Διονυσίου και την εποχή του.

Την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της Ιεράς Μονής Διχουνίου, στον πρώην Δήμο Μολοσσών. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο μπροστά από την Προτομή του Διονυσίου του Φιλοσόφου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, και σύντομη ομιλία από το Φιλόλογο Σπύρο Εργολάβο.

 

Οι οργανωτές καλούν όλους τους Ηπειρώτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αυτές, για να τιμηθεί, όπως του αξίζει, ο Διονύσιος Φιλόσοφος και το Κίνημά του που υπήρξε το πρώτο απελευθερωτικό Κίνημα εναντίον των Τούρκων.

In this article

Join the Conversation