Στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στα Μέγαρα ο Μητροπολίτης Παραμυθιάς κ. Σεραπίωνας

Συγχαρητήρια επιστολή του Δήμαρχου Μεγαρέων προς τον Σεβασμιότατο για την εκλογή του

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων ανακοινώνει ότι ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας κ. Σεραπίων, θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στα Μέγαρα (από όπου και η καταγωγή του) και δημοσιεύει την επιστολή του Δημάρχου Μεγαρέων, με την οποία ο Γρηγόρης Σταμούλης συγχαίρει τον νέο Μητροπολίτη για την εκλογή του:

Ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας και ο Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, θα παραστούν στα Μέγαρα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου, στη Δοξολογία που θα τελεστεί στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής Μεγάρων, το Σάββατο, και στην παρέλαση που θα ακολουθήσει.

Ακολουθεί η συγχαρητήρια επιστολή, που απέστειλε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης στον νέο Μητροπολίτη Παραμυθίας:

«Σεβασμιώτατε,

Ο Δήμος Μεγαρέων κι εγώ προσωπικώς σας απευθύνουμε τις εκ βαθέων προσρήσεις και ευχές για την ανάδειξή σας εις το αξίωμα του Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

Σας δηλώνουμε ότι ο κόσμος αυτή την εποχή, που βιώνουμε την τεράστια οικονομική, πνευματική, πολιτισμική και πολιτική κρίση, έχει ανάγκη από άξιους Ποιμενάρχες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν την αξία και το πνεύμα του Χριστιανισμού.

Το πλουσιότατο και πολυσχιδές έργο, που έχετε στο ενεργητικό σας στον εκκλησιαστικό χώρο, τόσο ως εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων όσον και ως Β΄ Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου, αποτελεί λαμπρό προοίμιο, για ακόμη πιο λαμπρή διακονία, από την έπαλξη του Μητροπολιτικού Θρόνου, όπου πάντα θα σας συνοδεύουν ο σεβασμός, η εκτίμηση και η αγάπη μας.

Σεβασμιώτατε, η εκλογή σας ως νέου Ποιμενάρχου Παραμυθίας αποτελεί ύψιστη τιμή για το πρόσωπό σας, για την πόλη των Μεγάρων και για τον Δήμο μας και διερμηνεύοντας τα αισθήματα του συνόλου των Μεγαρέων συμπολιτών μας, ευχόμαστε ολόψυχα, την από Θεού ενίσχυση και σκέπη, για το τόσο σημαντικό, θεάρεστο, πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο, που αναλαμβάνετε και με την αγάπη του ποιμνίου σας, που είμαστε σίγουροι, πως άμεσα θα κερδίσετε, οι προσπάθειές σας να ευοδωθούν. ΑΞΙΟΣ!».

In this article

Join the Conversation