Η Πυροσβεστική Θεσπρωτίας ευχαριστεί

Δελτίο τύπου

Η αντιπυρική περίοδος ολοκληρώνεται και η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Θεσπρωτίας απευθύνει τις ευχαριστίες της προς όλες τις υπηρεσίες της που συνέδραμαν στο έργο της με την διάθεση έμψυχου δυναμικού και οχημάτων για την ενίσχυση των περιπολιών.

«Η Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας, η Διεύθυνση Δασών Ν. Θεσπρωτίας, η Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Θεσπρωτίας και το 626 Τάγμα Πεζικού αποδείχθηκαν αξιόπιστοι συνεργάτες μας τις δύσκολες στιγμές. Ευχαριστούμε τους Δήμους Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου για την υποστήριξη σε θέματα διοικητικής μέριμνας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες ωστόσο απευθύνει στις τοπικές κοινωνίες για την επαγρύπνηση, το ενδιαφέρον και την υπευθυνότητά τους.

«Ήταν εκείνοι που ειδοποιούσαν τηλεφωνικά για την υποψία καπνού, για τις παράνομες καύσεις ξηρών χόρτων και για οτιδήποτε τους κινούσε την υποψία πυρκαγιάς. Χάρη στην άμεση ειδοποίηση κατορθώσαμε και αντιμετωπίσαμε εν τη γενέσει τα συμβάντα στο Νομό μας, χωρίς να λάβουν μεγάλη έκταση».

Το καλοκαίρι και οι αρχές του φθινοπώρου πέρασαν και μαζί τους οι καιρικές συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών, οι προκλήσεις όμως που δημιουργούνται από την κλιματική κρίση παραμένουν και ενόψει χειμώνα. Για την αντιμετώπιση κινδύνων από έντονη βροχόπτωση και παγετό συνιστά στους πολίτες να ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://civilprotection.gov.gr/) και του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας (https://www.fireservice.gr/el/home).

In this article

Join the Conversation