Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας Θεσπρωτίας

Με κύριο αντικείμενο τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση φαινομένων (Πλημμύρες-Κατολισθήσεις- Χιονοπτώσεις) ενόψει της χειμερινής περιόδου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με θέμα: «Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2023 -Σχεδιασμός, μέτρα πρόληψης και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση φαινομένων (Πλημμύρες-Κατολισθήσεις- Χιονοπτώσεις) ενόψει της χειμερινής περιόδου, έτους 2023 – 2024»

Παραβρέθηκαν, οι Αντιδήμαρχοι Σουλίου κ. Ντάγκας και Φιλιατών κ. Κατσάρης, ο νέο-εκλεχθής Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Νταής και οι εκπρόσωποι της νέας Δημοτικής Αρχής Φιλιατών, κα. Σπανοπούλου και κ. Φερεντίνος καθώς και Σουλίου κ. Χειμώνας, εκπρόσωποι Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Βασιλείου και του Δήμου Σουλίου κ. Παππάς.

Επίσης συμμετείχαν, ο Δ/κτης του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Τσουράς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Παππάς και ο Δ/κτης του ΑΤ Ηγουμενίτσας κ. Κολιγιώτης, ο Δκτης του 628 Τ.Π. Ανχης (ΠΖ) κ. Καρράς Ιωάννης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας κ. Πανταζής και Π.Υ. Πάργας κ. Ματακούλης, ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας Υποπλοίαρχος κ. Ζώης, η Δντρια Δασών Θεσπρωτίας κ. Γιαννακοπούλου, η υπεύθυνη του ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας κ. Δώδα, από τον ΟΛΗΓ ΑΕ ο κ. Νικολάου, από την Εγνατία Οδό ο κ. Μπαλτάς, από τον ΟΦΥΠΕΚΑ Μ.Δ. Θεσπρωτίας, ο κ. Μαρτίνης, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο κ. Καλόγερος, από το ΕΚΑΒ ο κ. Τσοβίλης Δ/ντης της 7ης Περιφέρειας καθώς και ο εκπρόσωπος του Εθελοντικού Κλιμακίου Σαγιάδας κ. Λιούτσης.

Στη σύσκεψη έγινε, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου καθώς και προετοιμασία για τον καλύτερο συντονισμό εν όψει της χειμερινής περιόδου και των πιθανών έντονων καιρικών φαινομένων. (πλημμύρα, χιονόπτωση, παγετός, κατολισθήσεις).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης Θωμάς, επεσήμανε τη σημασία της καλής συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων και την ανάγκη προστασίας πρωτίστως της ανθρώπινης ζωής και μετέπειτα της ανθρώπινης περιουσίας σε κάθε ακραίο φαινόμενο. Επίσης έδωσε έμφαση στην πολυπλοκότητα και την ένταση των φαινομένων που εξελίσσονται και στην ανάγκη αυξημένης ετοιμότητας από όλους για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

In this article

Join the Conversation