Αλ. Καχριμάνης για ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας | Η Αποκεντρωμένη θα αποφασίσει για την άδεια

Απάντηση σε επερωτήσεις

Με τις απαντήσεις του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, σε επερωτήσεις που είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση», συνεχίστηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Για το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι η Περιφέρεια έδωσε άδεια Πρακτορείου – Εκδοτηρίου βάσει των διατάξεων που ισχύουν με νόμο του 2001 και Υπουργική Απόφαση του 2003.

Αναλυτικά για το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης ανέφερε:

Τα λεωφορεία που εκτελούν δημόσιες συγκοινωνίες, είτε ανήκουν στα Αστικά, είτε στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες. Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.

Τα ΚΤΕΛ είναι πολυμετοχικοί οργανισμοί και οι μέτοχοί τους είναι επιχειρηματίες μεν με την ευρεία έννοια, απέχουν όμως πολύ από αυτό φαντάζονται ορισμένοι, περί βαθύπλουτων κροίσων κλπ.

Άρα ας αφήσουμε στην άκρη τέτοιου είδους κορώνες και ας δούμε την ουσία:

Εμείς δώσαμε άδεια Πρακτορείου- Εκδοτηρίου για τη συγκεκριμένη θέση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, βάσει των διατάξεων του Ν. 2963/2001 και Υπουργικής Απόφασης του 2003.

Υπήρξε διαφορετική άποψη από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Θεσπρωτίας, αλλά η προϊστάμενη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας είχε διαφορετική προσέγγιση και εισήγηση, την οποία και αποδεχθήκαμε.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, τα πρακτορεία- εκδοτήρια πρέπει ανάλογα με την επιβατική κίνηση να διαθέτουν άνετους, καθαρούς και επαρκείς χώρους υποδοχής και υγιεινής των επιβατών. Επίσης μπορούν να συμπίπτουν με το σημείο που έχει καθοριστεί ως αφετηρία, τέρμα ή στάση λεωφορείων επιβατικής γραμμής για την επιβίβασή ή αποβίβαση επιβατών και να συστεγάζονται με καταστήματα που προσφέρουν καφέ, φαγητό κλπ για την άνετη και ευχάριστη αναμονή και εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Εκείνο που μπορώ να πω, είναι η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερα από ο, τι στο πρόσφατο παρελθόν.

Κατανοούμε τις διαμαρτυρίες ορισμένων κατοίκων της περιοχής, είναι σεβαστό το δικαίωμα άσκησης προσφυγής κατά της απόφασης και αναμένουμε και εμείς την τελική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.

In this article

Join the Conversation