Εργατικό ατύχημα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ στο Δήμο Σουλίου

Ανακοίνωση

Εργατικό ατύχημα με θύμα εργαζόμενο του Δήμου Σουλίου συνέβη την Παρασκευή 17/11/2023 και ώρα 10.00 το πρωι.

Συγκεκριμένα ,ο συνάδελφος ανεβασμένος σε σκάλα προκειμένου να εκτελέσει εργασίες στολισμού ,έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων,με αποτέλεσμα να τραυμαστιστεί στο κεφάλι,στα χέρια και στα πόδια.

Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και γλύτωσε με ράμματα στο κεφάλι και τις υπόλοιπες κακώσεις που υπέστη. Για το περιστατικό προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα:

1) Ποιος έδωσε την εντολή στον συνάδελφο να εκτελέσει εργασίες πέραν της ειδικότητας του (ο συγκεκριμένος ασφαλτόστρωσης και όχι εναερίτης ). συνάδελφος είναι τεχνίτης

2) Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που προβλέπονται για εργασίες άνω των δυο μέτρων ;

3) Ο τεχνικός ασφαλείας ,από ποιόν ενημερώθηκε και πότε ;

4) Δηλώθηκε το ατύχημα στην επιθεώρηση υγιεινής και ασφάλειας ,όπως προβλέπει η νομοθεσία εντός εικοσιτετραώρου ή προσπαθεί η Δημοτική Αρχή να το συγκαλύψει ; Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Δημοτική αρχή βάζει εργαζόμενους να εκτελούν εργασίες πέραν των καθηκόντων τους. Κατά το παρελθόν τους έχουμε ξανακαταγγείλει,όταν έβαζε οδηγούς να εκτελούν εργασίες συνοδών απορρομματοφόρου. Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ,εργοδοτικά εγκλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αδιαφορία της εργοδοσίας και ότι αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους ,τώρα να διεκδικήσουμε:

-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

-Να χορηγηθούν στην ώρα τους τα ΜΑΠ

-Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

In this article

Join the Conversation