Πλήθος αγροτών και επαγγελματιών στην Ημερίδα της ΕΑΣ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, το Σάββατο 17/9/2011 από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας η διεξαγωγή Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα: «Η Αγροτική...

 

 

• Εμπλουτισμός των γνώσεων των γεωπόνων, αγροτών και επιχειρηματιών σε θέματα ανάπτυξης της Αγροτικής παραγωγής και ανάδειξης των παραγόμενων προϊόντων.
• Παρουσίαση λύσεων βελτίωσης και ανάδειξης των ποιοτικών χαρακτηριστικών της πρωτογενούς παραγωγής και των υποπροϊόντων της.
• Δημιουργία των συνθηκών για απευθείας συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους επιστήμονες και τους εμπλεκόμενους στην αγροτική παραγωγή.
• Ενίσχυση της εξέλιξης και της αναβάθμισης του επαγγέλματος του Αγρότη.

H πραγματοποίηση της ημερίδας, ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών που καταβάλλει η Ένωση για την Αγροτική Ανάπτυξη της περιοχής μας σε μια κατεύθυνση αειφόρου πράσινης ανάπτυξης, με καινοτομία, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα.

Στα πλαίσια των στρατηγικών στόχων της Ένωσης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και ο σχεδιασμός για δημιουργία μονάδας ‘πράσινης’ βιοτεχνολογίας. Πρόκειται για ένα βιοδιυλιστήριο αγροτικών προϊόντων, όπου συνδυάζονται η κοινωνία της γνώσης (πανεπιστημιακή έρευνα) με τις νέες τεχνολογίες για παραγωγή νέων, καινοτόμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, αυξημένων ποιοτικών προδιαγραφών. Η πιο σημαντική συνεισφορά της μονάδας είναι ότι θα απασχολήσει ομάδα σημαντικών νέων επιστημόνων της περιοχής μας και θα είναι πρωτοποριακή στον βαλκανικό χώρο.
Όπως αναφέρθηκε από τον Γεν. Δ/ντή της Ένωσης στο κλείσιμο των εργασιών της ημερίδας, «η ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα οράματος και στόχου εκείνων που οραματίζονται και στοχεύουν, εκείνων που σκέπτονται και τολμούν και μάλιστα σε πείσμα των καιρών».

In this article

Join the Conversation