Συντονίζονται επαγγελματικοί φορείς της Θεσπρωτίας για την αυριανή απεργία

Ανακοίνωση

Συνάντηση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Ηγουμενίτσα, εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων της Θεσπρωτίας και ποιο συγκεκριμένα, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Οδοντιατρικού Συλλόγου, του Συλλόγου Λογιστών, των Εμπορικών Συλλογων Παραμυθιάς και Ηγουμενίτσας, του Συλλόγου Μηχανικών και του Συλλόγου Κρεοπωλών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αυριανή απεργία, ενώ εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση:

Οι αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες της Θεσπρωτίας, με αφορμή τις εξαγγελίες για μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, διαμαρτυρόμαστε για τον απαράδεκτο συλλήβδην χαρακτηρισμό των ελευθέρων επαγγελματιών ως φοροφυγάδων.

Η επικίνδυνη λειτουργία της ετικέτας για τη δικαιολόγηση δυσμενών κρατικών μέτρων σε βάρος ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, ελλοχεύει κοινωνικό κίνδυνο και συνιστά απαράδεκτο θεσμικό ατόπημα, νομιμοποιώντας ταυτόχρονα ακόμα και την κατάδοση πολιτών από πολίτες και μάλιστα επ’ αμοιβή… Την ίδια στιγμή που η φοροδιαφυγή μαίνεται ανεξέλεγκτη, η θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, αποτελεί περίτρανη ομολογία της αδυναμίας ή της έλλειψης βούλησης του κράτους να την καταπολεμήσει.

Με την επιλογή όμως αυτή φτωχοποιείται το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών, που στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις, γεμίζοντας τις λίστες του ΚΕΑΟ.

Αυτό ενώ έχουν ήδη υποστεί τις συνέπειες της μακρόχρονης διαδοχικής οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Αναρωτήθηκε άραγε η κυβέρνηση γιατί η μεγάλη μερίδα των συγκεκριμένων αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών, που σήμερα χαρακτηρίζει φοροφυγάδες βρίσκεται σε καθεστώς ρύθμισης φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών και κινδυνεύει ακόμη και με καταδιωκτικά μέτρα; Δυστυχώς μια νέα γενιά ελεύθερων επαγγελματιών θα αναγκαστεί για δεύτερη φορά να φύγει μαζικά στο εξωτερικό.

Τελώντας εν αναμονή των εξελίξεων, ζητούμε, λοιπόν, από την κυβέρνηση : α) την άμεση απόσυρση κάθε σκέψης θέσπισης των συγκεκριμένων μέτρων και β) να ακολουθήσει το δρόμο του διαλόγου και της πραγματικής διαβούλευσης με τους θεσμικούς – επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να επέλθει πραγματικός εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΖΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΙΤΣΑΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΕΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΜΥΡΟΓΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΤΣΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΟΓΟΛΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

In this article

Join the Conversation