Η Ηπειρώτισσα (απο το Γαρδίκι) Λαμπρινή Ιωάννου γράφει τραγούδια με την τοπική διάλεκτο της Ηπείρου

Έξι τραγούδια για το παρελθόν, που θα δημιουργήσουν το πρώτο της album και θα του δώσει τον τίτλο «Ο Κόσμος μου»

Η νεαρή Ηπειρώτισσα με καταγωγή το Γαρδίκι Θεσπρωτίας γράφει σε στίχους και μουσική έξι τραγούδια για το παρελθόν, που θα δημιουργήσουν το πρώτο της album και θα του δώσει τον τίτλο «Ο Κόσμος μου».

Με τοπική Ηπειρώτικη διάλεκτο το τραγούδι της «Άιντε» καταφέρνει να αγγίξει και να συγκινήσει αρκετό κόσμο. Είναι το τρίτο τραγούδι από τα έξι στο σύνολο κομμάτια του album κι έμπνευση της γι΄ αυτό θα αποτελέσει η ζωή της στη μικρή επαρχία της Ηπείρου.

Η ίδια ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού προς τα παιδικά της χρόνια και στους ανθρώπους της στο χωριό, αποφασίζει να γράψει το «Άιντε» με λέξεις και φράσεις που άκουγε από τους ντόπιους συγχωριανούς της αλλά και άτομα από το στενό της οικογενειακό κύκλο, όπως η μητέρα της.

Σ΄ αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως, το τραγούδι της «Άιντε» περιγράφει, πως η ίδια φλέρταρε με μια βαριά θλίψη στην εφηβική της ηλικία και πως με την βοήθεια της οικογένειας της, της φύσης και της τέχνης κατάφερε να ξεφύγει από το «ύπουλο γομάρι, το θεριό» όπως το περιγράφει και η ίδια στους στίχους της.

«Θυμάμαι να μην μπορώ να σηκώσω το ίδιο μου το σώμα.
Θυμάμαι να καίνε τα δάκρυα στο πρόσωπο μου, να πονάει η ψυχή μου και δεν ήξερα πως να την γιατρέψω.
Θυμάμαι την μαμά μου να μπαίνει στο δωμάτιο μου, στο οποίο εγώ ήμουν κλεισμένη για μέρες και να μου λέει «Αγάπη μου βγες λίγο στον ήλιο» κι άνοιγε την κουρτίνα.
Θυμάμαι να λέω στον εαυτό μου «Λαμπρινάκι θα τα καταφέρεις».
Ήμουν δυστυχισμένη, γιατί με βασάνιζε μια βαριά ανεξήγητη θλίψη..
Από αυτό το τραγούδι λοιπόν, δεν θα μπορούσαν να λείπουν όλα αυτά τα βιώματα »

Η Λαμπρινή εκτός του ότι έχει γράψει τους στίχους και την μουσική όλων των τραγουδιών του album της, αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει και τα video clip.

«Στις δικές μου δουλειές πάντα υπάρχουν συμβολισμοί. Αυτό συνέβη και τώρα. Ό,τι υπάρχει μέσα στο video clip δεν είναι τυχαίο. Όλα συμβολίζουν κι από κάτι που, είτε όντως υπήρχε στο παρελθόν είτε το φανταζόμουν εγώ μ΄ αυτόν τον τρόπο. Ο μεγαλύτερος συμβολισμός βέβαια είναι ο γάμος των γονιών μου. Οι χαρές στο σπίτι μου που εγώ δεν έβλεπα λόγω του «θεριού». Αυτή όμως η εσωτερική δύναμη που έλεγε, αυτό το «Λαμπρινάκι θα τα καταφέρεις», με βοήθησε ν΄ ανοίξω τα φτερά μου και να πετάξω».

Τα τραγούδια του album θα παρουσιαστούν ζωντανά σε μια νέα παράσταση, που σχεδιάζεται για το χειμώνα του 2024. Περισσότερες σχετικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα

Directed by Λαμπρινή Ιωάννου
Film Production PixelYou

Βοηθός Σκηνοθέτη – Δέσποινα Κουμαντσιώτη

Στίχοι/Μουσική – Λαμπρινή Ιωάννου
Παραγωγή – Ενορχήστρωση – Μίξη: Νικόδημος Τριαρίδης
Mastering – Απόστολος Σιώπης

Συμμετέχουν:
Κλαρίνο – Φίλιππος Φασούλα
Τρομπέτα – Δημήτρης Χαυλίδης
Ακουστική κιθάρα – Κωνσταντίνος Πραβίτας
Κιθάρες – Νικόδημος Τριαρίδης

Η ηχογράφηση έγινε στο NVelope Studio από τον Κωνσταντίνο Πραβίτα

Stylist (Λαμπρινή) – Mitch Natsios
Assistant Stylist (Λαμπρινή) – Eva Saridakis
Stylist (Ηθοποιοί) – Νταϊάνα Αθανασίου
Hair designing and make up – Δέσποινα Κουμαντσιώτη
Props – Νταϊάνα Αθανασίου

Actors
Αθανασίου Νταϊάνα
Νάκος Δημήτρης
Σπύρου Θωμάς
Νάκος Παναγιώτης
Κωλέτση Νεφέλη
Σπυριδούλα Τσουγγάρη (Η μητέρα μου)

Ευχαριστώ για την Ευγενική Χορηγία και Υποστήριξη
Την Χρύσα Λιάκου και την Βijoutiera
Το Ανθοπωλείο Ελπίδα Σαλούκα
Τον Γιώργο Δημητρίου και την GioDim Custom Works
Την Παυλίνα Χαρέλα, τον Σπύρο Χαρέλα και το Θέατρο Σοφούλη

Much love to
Σπυριδούλα Τσουγγάρη και Δημήτρη Ιωάννου (Γονείς), Παύλο Λιάκο, Γιώργος Δημητρίου, Αλέξανδρο Τσουγγάρη, Γιώργο Ευθυμίου, Βαγγέλη Ιωάννου, Marino Plaku, Ματίλντα και Σπύρο, Μίλτο Ιωάννου, Δήμητρα Ευθυμίου, Σταύρος Γιαννόπουλος, Τάσος Κωλέτσης, Αγγελική Νάκου, Μελίνα Νάτσιου, Νατάσα Ευσταθοπούλου, Παυλίνα Χαρέλα, Σπύρο Χαρέλα, Ελπίδα Σαλούκα, Χρύσα Λιάκου,Νίκο Μάνο, Αγγελική Δημητρίου, Βούλα Νάκου

In this article