Επιστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σκρέκα για το Voucher ταμειακών μηχανών και pos

Δελτίο τύπου

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με αφορμή την με Αριθμ. Πρωτ 3323/Φ2702 /11.12.2023 επιστολή του Επιμελητηρίου Λακωνίας σχετικά με το αίτημα επαναλειτουργίας της πλατφόρμας αιτημάτων του προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ» για τη συμμετοχή του συνόλου των δικαιούχων σε αυτό, εκφράζουμε την πλήρη συμφωνία μας και παρακαλούμε να εξετάσετε την επαναλειτουργία του.

Το Κράτος οφείλει να στέκεται στο πλευρό την μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, και ειδικά όταν μέσω της πολιτικής που εφαρμόζεται προκύπτουν νέες επιβαρύνσεις στο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, όπως το έπραξε στο παρελθόν, λόγω της υποχρεωτικής διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα pos που πρέπει να εκσυγχρονιστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που τίθενται από το Νόμο.

Θεωρούμε ότι η αξιοποίηση επενδυτικών εργαλείων μέσω της απορρόφησης πόρων του ΕΣΠΑ αποτελεί τη βέλτιστη πρακτική ώστε το παραπάνω κόστος να μην μετακυλήσει στο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων και η λύση σε αυτό το θέμα μπορεί να δοθεί μέσω της επαναλειτουργίας και στήριξης του προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ», το οποίο δεν είχε την προσδοκώμενη απορρόφηση.

In this article

error: Content is protected !!