Στο Δημαρχείο το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς ως σχολείο «πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Συνάντηση με το Δήμαρχο και το προσωπικό της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου.

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά, συνάντηση αντιπροσωπείας μαθητών και εκπαιδευτικών του ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς με το Δήμαρχο Σουλίου και προσωπικό της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου.

Οι μαθητές, εκπροσωπώντας το μοναδικό σχολείο «πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στη Θεσπρωτία, απηύθυναν ερωτήσεις στο Δήμαρχο και τους εκπροσώπους του Δήμου, σε σχέση με σειρά θεμάτων. Ενδεικτικά, ενημερώθηκαν για τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ένωσης που υλοποιούνται από το Δήμο, για τις διαδικασίες εξασφάλισης χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους, τις απορροφήσεις των ευρωπαϊκών κονδυλίων, την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε εθνικό επίπεδο, περιβαλλοντικά ζητήματα και ζητήματα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, θέματα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, θέματα πολιτικής προστασίας και θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές/Junior Ambassadors: Ντούκας Ζώης, Δήμας Νικόλαος, Αναστασίου Ιωάννης, Μπουντζουκλής Δημήτριος, Μουσελίμης Γεώργιος, Μπέλλου Μαρία, Λούτσα Λάουρα, Παγούνη Ελένη, Μαραζοπούλου Ιφιγένεια και καθοδηγούν και εμψυχώνουν οι εκπαιδευτικοί/Senior Ambassadors: Δήμητρα Γκανιάτσα, Ελένη Δημητρίου, Σοφία Ζήκου, Παναγιώτα Κοσμά και Ιωάννης Σπυρίδων.

Η συζήτηση και ενημέρωση χαρακτηρίστηκε ως απολύτως εποικοδομητική από όλους τους εμπλεκόμενους και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη εικόνα της λειτουργίας ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, καθώς και των διαδικασιών που ακολουθούνται για την εξασφάλιση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για την υλοποίηση σημαντικών έργων σε τοπικό επίπεδο.

Ο Δήμος Σουλίου συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία, ευχαριστεί τους μαθητές για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και παραμένει στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας για αντίστοιχες εκδηλώσεις που συνδέουν τους αυριανούς ενεργούς πολίτες με το σήμερα.

In this article