Ιερέας ο νέος πρόεδρος της κίνησης Καθαρός Καλαμάς

Συντάκτης: Ράδιο Φιλιάτι Ο εφημέριος της Ραβενής Θεσπρωτίας Γεώργιος Τζώρτζης είναι πρόεδρος της κίνησης ” Καθαρός Καλαμάς “. Πρόκειται για μια από τις λίγες περιπτώσεις κληρικού, που δραστηριοποιούνται...

Συντάκτης: Ράδιο Φιλιάτι

Ο εφημέριος της Ραβενής Θεσπρωτίας Γεώργιος Τζώρτζης είναι πρόεδρος της κίνησης ” Καθαρός Καλαμάς “. Πρόκειται για μια από τις λίγες περιπτώσεις κληρικού, που δραστηριοποιούνται έντονα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Μάλιστα ο π.Γεώργιος με μαχητικό τρόπο καταγγέλλει τη μόλυνση του ποταμού. Λέει ο ίδιος: «Καιρός να ασχοληθούμε πιο σοβαρά όλοι με τον Καλαμά, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο.Από τις πηγές του, μέχρι τις εκβολές υπάρχει φοβερό πρόβλημα, και δεν ασχολήθηκε κανένας με τις συνέπειες που προκαλούνται από τα πολύ μολυσμένα νερά του.

Εκτός από την άρδευση που ποτίζονται τόσα προϊόντα τα οποία έρχονται στο τραπέζι μας, σκεφτείτε τι γίνεται με την πανίδα και τη χλωρίδα, ψάρια, ζώα, φυτά, κ.α. που ποτίζονται από τα μολυσμένα νερά του,συν τους τουρίστες που περνάνε όλο το καλοκαίρι με κανώ καγιάκ κ.λ.π. και κατασκηνώνουν στις όμορφες ακρογιαλιές με τα παιδιά τους και τρώνε ψάρια, στους οποίους δεν βρέθηκε ένας να τους πει να μην βάζουν ούτε το πόδι τους μέσα στο νερό. Απ΄ότι έμαθα στα Γιάννενα, στη Λαψίστα όλο αυγατάει ο καρκίνος από τη χρήση του νερού της τάφρου της για να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Τα ίδια μου καταγγέλλουν και από τη Σαγιάδα, Ασπροκκλήσι, Κεστρίνη, Ράι, Σμέρτο.Οι άνθρωποι ζουν από την αγροτιά και υποβαθμίζονται κάθε μέρα και περισσότερο τα προϊόντα που παράγουν με αποτέλεσμα να μην προτιμούνται στις αγορές, και κανένας δεν ανησυχεί γι΄αυτό. Εκτός από τις αρρώστιες που τους προκαλούν τα μολυσμένα νερά του”.

In this article

Join the Conversation