Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για τα προβλήματα στην Παιδεία

Με αφορμή άρθρο συμπολίτη μας που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σε Θεσπρωτικό Blog (13-09-2011) ως Δ.Σ. θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: Κατ’ αρχήν η επιλεκτική όραση και ακοή είναι...

Για τις επιχορηγήσεις των σχολείων ισχύει το <<τ’ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα>>.
Τη μία ο Δήμος, την άλλη η Κυβέρνηση και πάει λέγοντας.

Η ουσία είναι ότι οι επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών είναι μειωμένες με κυβερνητική απόφαση κατά 50% – 70%. Η έλλειψη καθαριστριών σε νηπιαγωγεία του νομού είναι το καλύτερο παράδειγμα. Όσο για τα υπόλοιπα (θέρμανση, χαρτικά, κλπ.) το  μέλλον είναι μάλλον δυσοίωνο κι ο χειμώνας πολύ κοντά.
Για το ρόλο των κομματικών συνδικαλιστών κατανοούμε την αγωνία του φίλου συμπολίτη. Αγωνιά για κυβερνητικούς παράγοντες, πρώην συνδικαλιστές, (π.χ. Πρωτόπαπας, Κουτσούκος κ.α.) που φέτος προτίμησαν να κρυφτούν παρά να λάβουν μέρος σε αγιασμούς σχολείων, προφανώς για να μη πάθουν ότι έπαθε η κ. Διαμαντοπούλου.
Τελειώνοντας αγαπητέ συμπολίτη είναι κρίμα ν’ αναλαμβάνετε το ρόλο του στυλοβάτη αυτής της πολιτικής. Αφήστε το ρόλο αυτό στους κυβερνητικούς παράγοντες που είναι γνωστοί σε όλους μας. (μικρή εξάλλου η κοινωνία μας).

Διαφορετικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν ένα οικοδόμημα, όπως αυτό της κυβέρνησης και της πολιτικής της, αρχίζει και καταρρέει, τους πρώτους που καταπλακώνει είναι τα δεκανίκια και τους στυλοβάτες της κι αυτό εμπεριέχει πολλούς κινδύνους.

Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας

In this article

Join the Conversation