Η προσφώνηση του πρ. του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμά Οικονόμου στην συνάντηση με την ΠαΔ.Ε.Ε

.

Σεβασμιώτατε Ιεράρχη και Μητροπολίτη μας κ. Σεραπίωνα
Κύριε Δήμαρχε
Κύριε Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι
Συμπατριώτη και φίλε Γιώργο Βέρμπη
Αξιότιμοι και εντιμότατοι κ. Γερουσιαστές και Βουλευτές μέλη της ΠαΔ.Ε.Ε

Σας καλοσωρίζω στην μαρτυρική Παραμυθιά έδρα του ιστορικού και ακριτικού Δήμου Σουλίου.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας η επίσκεψή σας στον τόπο μας και σας ευχαριστούμε για την επιλογή σας αυτή.

Θεωρώ επιβεβλημένο να αναφέρω ότι η ιδέα και η υλοποίηση της σημερινής επίσκεψης των μελών της ΠαΔΔΕ ανήκει στον συμπατριώτη μας Παραμυθιώτη και φιλοπάτριδα επιχειρηματία κ. Γιώργο Βέρμπη που δραστηριοποιείται ως ιδιοκτήτης αεροπορικής εταιρείας στα Μέγαρα αλλά η σκέψη του είναι διαρκώς στραμένη στην Παραμυθιά και στο Δήμο Σουλίου , ο οποίος εμπνεύστηκε την επίσκεψη αυτή με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας.

Πραγματικά φίλε Γιώργο επιχείρησες μια ασφαλή και χρήσιμη πατριωτική πτήση.

Εκλεκτοί επισκέπτες αποτελείτε το εθνικό μας κεφάλαιο και τους άξιους πρεσβευτές υπεράσπισης των εθνικών θεμάτων στα Ελληνόφωνα Κοινοβούλια των χωρών στα οποία έχετε εκλεγεί.
Είστε η αυθεντική ελληνική φωνή σε παγκόσμιο επίπεδο και η σταθερή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των αποδήμων Ελλήνων με τη μητέρα πατρίδα την Ελλάδα μας.

Σας υποδεχόμαστε σήμερα με ενθουσιασμό και εγκαρδιότητα με τη βέβαιη πεποίθηση ότι θα αποτελείτε πάντοτε και τους διακεκριμένους κήρυκες και επίτιμους δημότες και Βουλευτές του Δήμου Σουλίου στα Κοινοβούλιά σας και ότι θα σκέπτεστε πάντοτε και θα μεριμνάτε για τον τόπο μας.

Προσδοκούμε πάντα μέσα από μια γόνιμη συνεργασία την ηθική και πολιτική αρωγή , συνεισφορά και το ενδιαφέρον σας για την προώθηση της τοπικής ιστορικής κληρονομιάς μας, της άυλης πολιτιστικής παράδοσης , των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων , των βυζαντινών εκκλησιών και μοναστηριών του τόπου μας ,καθώς και των φυσικών ομορφιών και των χώρων ιδιαίτερου περιβαλλοντικού κάλλους της περιοχής μας .

Είναι δε προς την ορθή κατεύθυνση και ομολογουμένως θετική εξέλιξη η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου των Ελλήνων της διασποράς στις Εθνικές εκλογές και ευελπιστούμε σύντομα την ισχύ της και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές γιατί θα ενισχύσει το εθνικό μας στοιχείο και την αντιπροσωπευτικότητα της Ελλάδας γιατί θα καταστήσει όλους τους Έλληνες ανά την υφήλιο ενεργούς πολίτες για την από κοινού δράση και υποστήριξη και την προαγωγή των εθνικών μας συμφερόντων.

Ολοκληρώνοντας προτείνω κ. Δήμαρχε και κ. συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να καθιερώσουμε με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ετήσια καλοκαιρινή πολιτιστική εκδήλωση στο Δήμο Σουλίου υπέρ του απόδημου Ελληνισμού στην οποία και θα είστε αυτονόητα προσκεκλημένοι εκλεκτοί φιλοξενούμενοι σε συνδυασμό και με το υ προγραμματισμένο συνέδριο απόδημου Ελληνισμού που θα διοργανωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου 2024.

Σας ευχαριστώ και ελπίζω η επίσκεψη και η περιήγησή σας στον φιλόξενο Δήμο Σουλίου να αποτελέσει ευχάριστη και ανεξίτηλη ανάμνηση με την επιθυμία της σύντομης νέας επίσκεψής σας .

In this article