Κινητοποιήσεις και μπλόκα προετοιμάζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου, αγροτοκτηνοτρόφοι, αμπελουργοί και μελισσοκόμοι από την Ήπειρο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν ως ένα προειδοποιητικό μήνυμα για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων πως:

«Οι αμπελουργοί δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες στα αμπέλια μας όταν δεν έχουμε αποζημιωθεί από τον περονόσπορο γιατί δεν δίνει δεκάρα ο ΕΛΓΑ παρά την αύξηση φωτιά των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι κτηνοτρόφοι σηκώνουμε τον δικό μας σταυρό. Οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες συνεχίζουν να παίρνουν το γάλα με ανοιχτή τιμή, ενώ σαν βόμβα έχει πέσει ο εκβιασμός για νέα μείωση στην τιμή.

Συγκεκριμένα η ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ μιλάει για μείωση της τιμής του γάλατος κατά 10 λεπτά το κιλό για την νέα γαλακτοκομική περίοδο που θα προστεθεί στις δυο προηγούμενες μειώσεις που έκανε των 3 λεπτών/κιλό.

Μειωμένη παραγωγή λόγο καιρικών συνθηκών εμφανίζουμε και εμείς οι μελισσοκόμοι που πρόσθετα «καιγόμαστε» από το πανάκριβο αγροτικό πετρέλαιο και τις κάθε είδους απαγορεύσεις που μας επιβάλει η Κυβέρνηση στην παράγωγη και διακίνηση των προϊόντων μας», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

In this article

error: Content is protected !!