Γ. Βέρμπης: Ο σύγχρονος “φιλόπατρις” από τον χώρο των αερομεταφορών | Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος.

Με την εταιρία "IFLY" που δραστηριοποιείται στην αερομεταφορά VIP προσώπων

Ο γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο των ελληνικών αερομεταφορών Γιώργος Βέρμπης (στη φωτογραφία πρώτος από αριστερά) από την Παραμυθιά (συγκεκριμένα από το χωριό Πόποβο) νοιάζεται αποδεδειγμένα για τον τόπο του.

Πέρα από τις κατά καιρούς χορηγίες του για έργα, κάνει και άλλες προσπάθειες. Μια από αυτές, για παράδειγμα, είναι και η διαδικασία αναβάθμισης και πιστοποίησης του τοπικού ελικοδρομίου της Παραμυθιάς, η υποστήριξη στην εκπαίδευση του τοπικου ΕΚΑΒ σε εναέρια μέσα διάσωσης, κ.α.

Πρόσφατα, εξάλλου, με δική του πρωτοβουλία και παρότρυνση βρέθηκαν στην Παραμυθιά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, καθώς έχει αναπτύξει σχέσεις μαζί τους. Και με την επαφή τους με τη δημοτική αρχή, αλλά και με επισκέψεις στα μνημεία της κωμόπολης, έλαβαν την ώθηση να βοηθήσουν με τον τρόπο, που μπορούν την περιοχή.

Να σημειωθεί ότι έχει προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με την εταιρία υδροπλάνων Hellenic Seaplanes, γεγονός, που στο χώρο της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας είναι σημαντικό.

Ο κ. Βέρμπης, που είναι ιδιαίτερα δημιουργικός και οι κινήσεις του είναι πάντοτε μελετημένες και σταθερές, θεωρεί ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα είναι η ενίσχυση τα τουριστικής βιομηχανίας, διαμορφώνοντας την τουριστική ταυτότητα πολλών περιοχών της Ελλάδας, που δεν διαθέτουν αεροπορικό μεταφορικό δίκτυο.

Μάλιστα σχεδιάζει, μέσα από αυτή τη συνεργασία, στο να αναπτυχθεί δίκτυο υδροπλάνων από και προς τα Γιάννινα, αλλά ενδεχομένως και στην Ηγουμενίτσα, κάτι, που θα έδινε σημαντική ώθηση στον τοπικό τουρισμό και θα τον έκανε εξαιρετικά ποιοτικό. Έχει μια πολύ ανθρώπινη διάσταση η προσωπικότητα και η δράση του κ. Βέρμπη.

Και αυτό είναι το σημείο της επιτυχίας του. Δεν θα μπορούσε, όμως, να έχει διαφορετική ψυχική διαμόρφωση, αφού ο αείμνηστος πατέρας του, που τον έπαιρνε μαζί του στο κοπάδι, του δίδαξε στην πράξη, μαζί με τη μητέρα του, τις ωφέλειες της ατόφιας και γνήσιας συμπεριφοράς. Και αυτή την παρακαταθήκη, ποτέ δεν την διέγραψε από το μυαλό και την καρδιά του. Όπως και την ευχή των γονιών του να προκόψει.

Έτσι σφυρηλάτισε έναν αληθινό χαρακτήρα, ώστε όχι μόνο να μπορεί να αντέχει, ενεργώντας με ηθικά αντανακλαστικά, μέσα στο επιχειρηματικό καμίνι, αλλά και να αποδίδει καρπούς. Δεν βρήκε τίποτα έτοιμο και ό,τι έφτιαξε είναι αποτέλεσμα μόχθου, πόθου πάθους για το καλύτερο.

Την εταιρία “IFLY”, που δραστηριοποιείται στην αερομεταφορά VIP προσώπων, στη διακομιδή ασθενών με ελικόπτερα και αεροπλάνα και καλύπτει παράλληλα ένα μεγάλο εύρος πτητικών αναγκών, όπως ενοικίαση αεροσκαφών και ελικοπτέρων, εναέριες ξεναγήσεις, εκτέλεση μεταφορών και στην οποία είναι διευθύνων σύμβουλος, την εμπιστεύονται, λόγω της ποιότητάς της, για τις μετακινήσεις τους στην Ελλάδα ξένοι πολιτικοί, κροίσοι, διάσημοι καλλιτέχνες.

Ο κ. Βέρμπης εργάζεται σκληρά, επιλέγει συνεργάτες με βάσει την εντιμότητά τους και στηρίζεται σ’ αυτούς. Δείχνει σεβασμό σε όλους και παίρνει σεβασμό απ’ όλους.

Ικανοί και δυναμικοί επιχειρηματίες, όπως ο κ. Βέρμπης, μπορούν, και το έχουν αποδείξει, να κάνουν τη διαφορά…

In this article