Β. Γιόγιακας | “Όσοι πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία θέλουμε η επιστολική ψήφος να πετύχει τον σκοπό της”

+ΒΙΝΤΕΟ

Σημαντική εξέλιξη για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών χαρακτήρισε ο Βασίλης Γιόγιακας τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το θέμα ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στη διευκόλυνση των πιο ηλικιωμένων ψηφοφόρων, των απόδημων Ελλήνων, των ετεροδημοτών και των εποχικών εργαζόμενων να ψηφίσουν χωρίς να μετακινηθούν. Υπογράμμισε επίσης ότι έχουν ληφθεί όλες οι προβλέψεις οι οποίες εγγυώνται την εγκυρότητα του εκλογικού αποτελέσματος, τον μυστικό χαρακτήρα της ψηφοφορίας και την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Χαρακτήρισε αυθαίρετη την αντίδραση ορισμένων κομμάτων με επιχειρήματα τα οποία, όπως είπε, «δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική» αφού παραβλέπουν ότι η επιστολική ψήφος εφαρμόζεται με επιτυχία σε δεκάδες χώρες για δεκαετίες, χωρίς να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

«Η καθολική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο αποδεικνύει τον σεβασμό σε μια θεμελιώδη ιδιότητα του πολίτη. Υπόσχεται να αναζωογονήσει την εκλογική διαδικασία και τη γνήσια έκφραση της λαϊκής εντολής, εφόσον αυτή νομιμοποιείται από την αυξημένη συμμετοχή. Όσοι πιστεύουμε στην αντιπροσωπευτική, κοινοβουλευτική δημοκρατία θέλουμε η επιστολική ψήφος να πετύχει το σκοπό της», σημείωσε ο βουλευτής στο κλείσιμο της ομιλίας του

 

In this article

Join the Conversation