Εγνατία στο… σκοτάδι…

Συντάκτης: EpirusPost Η οικονομική κρίση χτύπησε και την…. Εγνατία. Ο φωτισμός στον μεγάλο οδικό άξονα, τον μεγαλύτερο της χώρας, είναι πλέον περιορισμένος και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως καταγγέλλουν...

Συντάκτης: EpirusPost

Η οικονομική κρίση χτύπησε και την…. Εγνατία. Ο φωτισμός στον μεγάλο οδικό άξονα, τον μεγαλύτερο της χώρας, είναι πλέον περιορισμένος και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως καταγγέλλουν οδηγοί, η απουσία του είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Πρόκειται για ένα δρόμο, όπου μεγάλα τμήματά του βυθίζονται στο σκοτάδι και είναι πολύ εύκολο να προκληθούν τροχαία ατυχήματα, σημειώνουν με νόημα και καλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα και πριν θρηνήσουμε θύματα.

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε παρουσιάσει παλιότερα η Εγνατία ΑΕ, η συνολική ηλεκτρική κατανάλωση του δρόμου ανέρχονταν στα 70 GW ετησίως.
Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατανέμεται σε 66% στις σήραγγες και 34% στην υπόλοιπη οδό, ενώ ποσοστό άνω του 80% του συνόλου αναλίσκεται σε φορτία φωτισμού

Στο πλαίσιο πάντως της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, η «Εγνατία Οδός Α.Ε., διερευνούσε όλες τις πιθανές σύγχρονες λύσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας (π.χ. φωτεινά οδοστρώματα, φωτιστικά με δυνατότητες αυξομείωσης έντασης (dimming), φωτιστικά LED, κλπ.), αλλά και την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της οδού με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Προς το παρόν όμως και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας βρήκε την πιο εύκολη λύση… Να κατεβάζει τον διακόπτη!

 

In this article

Join the Conversation