Ασυνείδητοι παραλίγο να κάψουν όλη την Παραμυθιά

Και όμως με τον χτεσινό αέρα κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν φωτιά σε δάσος για να καθαρίσουν οικόπεδο (!!).  Το συμβάν έγινε εχτές το βράδυ στις 20:00 στην δασική...

Και όμως με τον χτεσινό αέρα κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν φωτιά σε δάσος για να καθαρίσουν οικόπεδο (!!).  Το συμβάν έγινε εχτές το βράδυ στις 20:00 στην δασική έκταση ανάμεσα από την Κατασκήνωση και το Κάστρο της Παραμυθιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, αλλοδαποί εργάτες καθάριζαν οικόπεδο ημεδαπού, όταν αποφάσισαν να κάψουν τα μπάζα μέσα στο δάσος αντί να κουβαλήσουν και να τα πετάξουν.

Η φωτιά φούντωσε γρήγορα λόγω των δυνατών ανέμων και την κατάσταση έσωσε το βρεγμένο χώμα από τις βροχές των προηγουμένων ημερών. Αν η φωτιά είχε επεκταθεί κινδύνευε όλη η πόλη καθώς το δάσος επεκτείνεται μέχρι την Χρυσαυγή.

Επιτόπου κατέφτασαν 4 οχήματα της πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες με επικεφαλή τον προϊστάμενο του πυροσβεστικού κλιμακίου Παραμυθιάς κ. Μπέλλο Ευάγγελο, οι οποίοι έσβησαν την φωτιά αφού πρώτα είχε προλάβει να κάψει 2 στρέμματα δασικής έκτασης.

In this article

Join the Conversation