Ανδρέας Σπυρόπουλος | «Η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε επί πέντε χρόνια να δώσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών»

Στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1 ήταν ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών και τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, ο κ. Σπυρόπουλος ανέδειξε την αναντιστοιχία να εξαγγέλλονται χθες οι ενεργειακές κοινότητες, μέτρο που επαναλαμβάνει σταθερά εδώ και δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και η κυβέρνηση ως τώρα απαξίωνε.

«Οι ενεργειακές κοινότητες θα μειώσουν σταθερά το ενεργειακό κόστος. Αυτός ο σχεδιασμός όφειλε να έχει γίνει εδώ και τρία χρόνια, οπότε ξεκίνησε η ενεργειακή κρίση. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Πώς θα υλοποιηθούν, όμως, οι ενεργειακές κοινότητες, όταν η κυβέρνηση άφησε αναξιοποίητο το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενίσχυση του δικτύου;» αναρωτήθηκε.

Επιπλέον, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι «χάθηκαν 563 εκατομμύρια από την αποτυχία της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ να διαχειριστούν τις επιδοτήσεις και την κοινή αγροτική πολιτική. Το 2023 ήταν η χειρότερη χρονιά σε επίπεδο αποζημιώσεων των αγροτών».

Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. επισήμανε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ, που αδυνατεί να αποζημιώσει τις ζημιές από ακραία φυσικά φαινόμενα συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. «Χρειάζεται ένας αυτόματος μηχανισμός» ανέφερε και συμπλήρωσε ως προς τα χρέη των αγροτών ότι απαιτείται να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία και να προστατευθεί η αγροτική γη.

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές και αγωνιζόμαστε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος.

In this article