Τις κινητοποιήσεις των αγροτών στηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Ψήφισμα

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας χαιρετίζει και στέκετε αλληλέγγυος στο πλευρό των εκατοντάδων αγροτών και κτηνοτρόφων στη Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων

Η αδυναμία τους να μπορούν να καλλιεργήσουν τη γη τους, λόγω τόσο του αυξημένου κόστους της ενέργειας (πετρέλαιο, ρεύμα), όσο και των αγροτικών εφοδίων, καθώς και των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που καλούνται πλέον να την αντιμετωπίσουν μόνοι τους χωρίς κρατική αρωγή, τους ξεριζώνει από την γη τους και απειλεί την πρόσβαση στην τροφή μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας.

Την ευθύνη για τον ξεσηκωμό αυτό φέρνουν στο ακέραιο η παρούσα κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας και η  Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντί να ρίξουν κεφάλαια για να στηρίξουν την αγροτική παραγωγή και το εισόδημα των Αγροτών, αυτοί στέλνουν δισεκατομμύρια και όπλα σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Με τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις τους , έστειλαν τελεσίγραφα αγωνιστικής απάντησης όλοι οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους , γιατί αφορούν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους και είμαστε δίπλα τους.

Χαιρετίζουμε τη κλιμάκωση των αγώνων τους, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορεία που πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους.

Είναι αγώνας για να μπορούν να παράγουν φθηνά και υγιεινά προϊόντα για το λαό. Δικαίως κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους μετά από τις απαράδεκτες εξαγγελίες της Κυβέρνησης.

Με το παρών ψήφισμα στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς, δείχνουμε την συμπαράστασή μας και καλούμε τη Κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα όλα τα αιτήματά
τους.

In this article