Στο Καρβουνάρι πλέον και τα απορρίμματα της Πρέβεζας

Συντάκτης: Βαγγέλης Αθανασίου, ΒΔΕΛΛΑ Στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων που λειτουργεί στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας θα μεταφέρονται πλέον τα απορρίμματα του Δήμου Πρέβεζας. Την απόφαση αυτή έλαβε σε έκτακτη...

Συντάκτης: Βαγγέλης Αθανασίου, ΒΔΕΛΛΑ

Στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων που λειτουργεί στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας θα μεταφέρονται πλέον τα απορρίμματα του Δήμου Πρέβεζας. Την απόφαση αυτή έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας την προηγούμενη Πέμπτη λαμβάνοντας ταυτόχρονα απόφαση για το οριστικό κλείσιμο και την άμεση αποκατάσταση των χωματερών του Δήμου Πρέβεζας.

Στην ίδια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάσταση δύο χωματερών που λειτουργούν στον Ωρωπό και το Κανάλι.

Εν τω μεταξύ υπεγράφη η σύμβαση για τη λειτουργία ΣΜΑ στην Βιομηχανική Περιοχή ώστε να μεταφέρονται εκεί τα απορρίμματα και να λάβει τέλος η λειτουργία της μεγάλης χωματερής της Πρέβεζας στον Κούκο.

Η μελέτη για την αποκατάσταση της χωματερής αυτής έχει κατατεθεί για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος με προϋπολογισμό δυόμισι περίπου εκατομμυρίων ευρώ. 

 

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!