Τον ΑΓΣ Ιωαννίνων υποδέχεται σήμερα η Παραμυθιά με το βλέμμα στα playout

Στις 17:00

Η αγωνία και το ενδιαφέρον αρχίζει να κορυφώνεται όσο πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στον 1ο όμιλο της National League 2.

Παραμυθιά (4-11) και ΑΓΣ Ιωαννίνων (0-15) θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους στο ΔΑΚ Παραμυθιάς. Η ομάδα του Σπύρου Αλεξίου θέλει μόνο τη νίκη ώστε να μείνει σε απόσταση βολής από τη 10η θέση που οδηγεί στα playout. Από την άλλη, ο ΑΓΣ Ιωαννίνων θα κυνηγήσει τις πιθανότητές του για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να φτάσει στη νίκη έχει μπροστά του το IBC (5-9) φιλοξενώντας τον Αργοναύτη Νέας Κίου (8-7). Οι Γιαννιώτες μετρούν αρνητικό σερί 3 ηττών στο οποίο ευελπιστούν να βάλουν τέλος. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από τη μεγάλη εντός έδρας νίκη επί της Δόξας Πύρρου Άρτας. Στον αγώνα του 1ου γύρου η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου είχε επικρατήσει εκτός έδρας με 78-68.

Σπουδαίο ματς και για τη Δόξα Πύρρου Άρτας (8-7) που θα φιλοξενήσει τους 3ους του βαθμολογικού πίνακα Γαργαλιάνους (9-6). Η απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες στη βαθμολογία είναι εξαιρετικά μικρή και οι Αρτινοί γνωρίζουν ότι πρέπει να προστατέψουν την έδρα τους προκειμένου στο φινάλε της κανονικής περιόδου να βρίσκονται στην πρώτη 6άδα που οδηγεί στα playoff.

Μεγάλος αγώνας θα γίνει στο ΕΑΚ Κέρκυρας όπου ο Ιόνιος (8-7) θα φιλοξενήσει την Παναχαϊκή (8-7). Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες και το πιο συναρπαστικό είναι ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Οι μεν Φαίακες μετρούν 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια που έχουν δώσει, οι δε Πατρινοί τρέχουν νικηφόρο σερί 4 αγώνων.

Στα άλλα δύο παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής ο πρωτοπόρος Προμηθέας 2014 (12-2) αντιμετωπίζει τον Γλαύκο Έσπερο (8-7) ενώ η Αχαγιά (11-4) φιλοξενεί τον Αστέρα Τέμενης (8-7).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

IBC-Αργοναύτης Νέας Κίου
Δόξα Πύρρου Άρτας-Γαργαλιάνοι
Ιόνιος Κέρκυρας-Παναχαϊκή
Παραμυθιά-ΑΓΣ Ιωαννίνων
Αχαγιά 82΄-Αστέρας Τέμενης
Προμηθέας 2014-Γλαύκος Έσπερος (Δευτέρα)

Epirus Basket

In this article