ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας | Ψήφισμα αλληλεγγύης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Δελτίο τύπου

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους που παλεύουν για την επιβίωσή τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Το δίκιο του αγώνα τους είχε ως αποτέλεσμα την αποτυχία της κυβερνητικής επιχείρησης συκοφάντησης.

Η πολιτική της ΕΕ (ΚΑΠ) και των κυβερνήσεων έχει οδηγήσει στην εκτίναξη του κόστους παραγωγής, στις εξευτελιστικές τιμές, στο διώξιμο του παραγωγού από τη γη του. Οι αγρότες παλεύουν για την διεκδίκηση τόσο της δικής τους αξιοπρεπούς διαβίωσης όσο και για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων για το λαό.

Η ίδια πολιτική που τσακίζει το αγροτικό εισόδημα, τσακίζει το εισόδημα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων, με ακρίβεια στα τρόφιμα και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης μέσα στα οποία είναι και τα αγροτικά προϊόντα των οποίων η τιμή πολλαπλασιάζεται πολλές φορές από το χωράφι ως το ράφι.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια καταστολής των δίκαιων αγροτικών κινητοποιήσεων από την Κυβέρνηση. Ο αγώνας τους μας αφορά όλους. Αφορά κυριολεκτικά την επιβίωσή μας, όπως οι δικοί μας αγώνες αφορούν το σύνολο της κοινωνίας που προβληματίζεται αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια έχει νιώσει από πρώτο χέρι την αναγκαιότητα, αλλά και τη δυναμική της ύπαρξης μαζικού, οργανωμένου κινήματος, το οποίο κατακτά μικρές και μεγάλες νίκες. Αντίστοιχες νίκες μπορεί να πετύχει και το κίνημα των αγροτών.

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε στο πλευρό τους!

In this article