Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ανακοινωση

Σε όλη τη χώρα απλώνονται οι πολύμορφες δράσεις και ο συντονισμένος αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.  Παραμένουν σε θέσεις μάχης στα δεκάδες μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα ,( και στον τόπο μας), πραγματοποιώντας καθημερινά συντονισμένες πολύμορφες δράσεις Οι αγρότες απαιτούν μέτρα για να μπορούν να επιβιώσουν στα χωριά τους, για να μπορούν να παράγουν.

Γι’ αυτό διεκδικούν να στηριχτεί το εισόδημά τους, που συρρικνώνεται από το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές που επιβάλλουν στα προϊόντα τους οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, τις περικοπές της νέας ΚΑΠ και τις απανωτές καταστροφές στην παραγωγή
τους.

Οι αγρότες παλεύουν για την διεκδίκηση τόσο της δικής τους αξιοπρεπούς διαβίωσης, όσο και για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων για το λαό. Για καλές τιμές στο χωράφι και φθηνές στο ράφι. Και έχουν δίκιο, γι’ αυτό και ο λαός είναι με το μέρος τους.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συνταξιούχων Θεσπρωτίας του ΟΑΕΕ σε συνεδρίαση του ομόφωνα αποφάσισε να συμπαρασταθεί στους αγώνες των αγροτών.

Δεν θα μπορούσαμε οι συνταξιούχοι να μην εκφράσουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας. Γιατί η ίδια πολιτική τσακίζει και τις συντάξεις μας. Πολύ περισσότερο που και τους δικούς μας αγώνες και τα δικά μας αιτήματα, η κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο. Δείχνει «συμπάθεια», αλλά δεν ικανοποιεί επικαλούμενη «τον στενό δημοσιονομικό χώρο».

Ο αγώνας τους μας αφορά όλους. Η Ένωση Συνταξιούχων Θεσπρωτίας του ΟΑΕΕ καλεί όλους τους συνταξιούχους να συμπαρασταθούν ολόπλευρα στους αγώνες των
αγροτών.

In this article