Την πίτα τους έκοψαν οι Ηπειρώτες της Γερμανίας στο Plettemberg

Παρουσία πλήθους Ηπειρωτών απο συλλόγους του απόδημου Ελληνισμού

Την πίτα τους έκοψαν οι Ηπειρώτες της Γερμανίας στο Plettemberg, παρουσία πλήθους Ηπειρωτών απο συλλόγους της Γερμανίας, ενώ εκπροσόπους ειχαν το Παγκοσμίο Συμβουλίο Ηπειρωτών Εξωτερικού, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Λευκωσίας, η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Στοκχόλμης, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου και η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Β.Ηπείρου

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου και ο Γεν. Γραμματέας Σπύρος Κωσταδήμας διαδικτυακά.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, Δημήτρης Ντόκος και το παιδικό τμήμα της χορευτικής ομάδας του Ηπειρωτικού Συλλόγου Plettemberg τραγούδησε τα ηπειρώτικα κάλαντα.

Μετά το καλωσόρισμα του Προέδρου της ΠΟΕ και τις ευχές του για το νέο έτος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης. Στη συνέχεια στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Δήμου, ευχήθηκε σε όλους μια δημιουργική χρονιά και ιδιαιτέρως στη νεολαία των συλλόγων. Έπειτα ο Γεν. Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και Επίτιμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Κωσταδήμας ευχήθηκε με την σειρά του και επισήμανε την συμμετοχή του Απόδημου Ελληνισμού στις επόμενες ευρωεκλογές. Χαιρετισμό εκ μέρους του Γενικού Πρόξενου του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας κ. Βασίλειο Κοΐνη απηύθυνε επίσης ο κ. Σπύρος Παπαϊωάννου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Ντόκος, αφού έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων, παρουσίασε μαζί με τη Γεν. Γραμματέα κ. Ελένη Δράκου τους στόχους της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης. Ένας από τους στόχους είναι η διοργάνωση του Ανταμώματος Ηπειρωτών. Τέλοςο κ. Σωτήριος Κέντρος από τη ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ απηύθυνε τον χαιρετισμό του και έκανε μια σύντομη αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη Β. ΄Ηπειρο. Έπειτα κόπηκε η βασιλόπιτα από την Πρόεδρο του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φρανκφούρτης και μέλος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Δήμητρα Πέτσα. Στη συνέχεια ακολούθησε το δεύτερο μέρος της διοργάνωσης: η εκλογική διαδικασία για την επανίδρυση της Ηπειρωτικής Νεολαίας Ευρώπης. Παράλληλα συνεδρίασαν οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των μελών της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

 

In this article