Επίθεση και ξυλοδαρμό καταγγέλλουν οι Σωτήρης Γκίκας και Γιάννης Δημητρίου

Επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Σωτήρη Γκίκα και του Προέδρου του Σωματείου Οικοδόμων Θεσπρωτίας Γιάννης Δημητρίου, έλαβε χώρα σήμερα στο...

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ  –  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε με αποτροπιασμό την προβοκατόρικη  επίθεση που έγινε στις 24-10 εναντίον μελών της ΚΝΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από τα μέλη της «αναρχοαυτόνομης» ομάδας «ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» στο ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ με σκοπό την τρομοκράτηση των σπουδαστών που συσπειρώνονται στην επιτροπή αγώνα.

Η επίθεση ξεκίνησε φραστικά αποκαλώντας τα μέλη της ΚΝΕ και του ΜΑΣ «ρουφιάνους», «ψεύτες» κ.α. και συνεχίστηκε με τραμπουκισμούς εναντίον τους καθώς και απειλές για την σωματική ακεραιότητα και την ζωή τους.

Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΜΑΣ αποχώρησαν από τον χώρο για να μην δοθεί συνέχεια. Στην συνέχεια της γενικής συνέλευσης αυτή η άθλια ομάδα αναρχοαυτόνομων  όπως αποκαλούν τους εαυτούς τους, μαζί με την άλλη παράταξη που δρά στο ΤΕΙ (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ) με τόνους λάσπης και ψεμάτων, προσπάθησαν να δυναμώσουν την αντί ΚΚΕ, αντιΜΑΣ, στάση τους λέγοντας πως  «στην Ηγουμενίτσα τα ΚΝΑΤ τελείωσαν»,  «έξω από την συνέλευση πρέπει να τους απομονώσουμε, να τους βρίζουμε και ότι άλλο θέλει ο καθένας» και «να μην τους επιτρέψουμε να πάρουν ξανά μέρος σε γενική συνέλευση του συλλόγου».

Να θυμίσουμε πως η παράταξη που στηρίζει το ΜΑΣ, η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του Συλλόγου με δύο έδρες.

Είναι γνωστή η δράση αυτών των ομάδων στο κίνημα και τι στόχο έχει, άλλωστε αυτό φάνηκε και στην τελευταία απεργιακή μάχη στις 19 και 20/10 όπου έγινε η δολοφονική και οργανωμένη επίθεση απέναντι στο ΠΑΜΕ. Ότι δεν κατάφερε να κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η εργοδοσία με τους εκφοβισμούς και εκβιαστικά διλήμματα, την τρομοκρατία και την κρατική καταστολή, προσπάθησαν να το κάνουν αυτές οι άθλιες κρατικές και παρακρατικές ομάδες που ονομάζονται αναρχοαυτόνομοι η φασιστοειδή.

Ο στόχος τους , που ήταν η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση να διαλυθεί, δεν πέτυχε. Ούτε ένας διαδηλωτής δεν αποχώρησε.

Αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής επίθεσης ήταν ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη.

Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να απομονωθούν.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 

 

In this article

Join the Conversation