Εξόρμηση στα Σουλιωτοχώρια με τους Ορειβατικούς Συλλόγους Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας

Την Κυριακή

Κοινή εξόρμηση στον ιστορικό χώρο Σουλίου οργανώνουν οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Θα πραγματοποιηθούν δύο πορείες. Η πρώτη πορεία είναι περιηγητική και θα ακολουθήσει τη διαδρομή ιστορικός χώρος Σουλίου – (Πηγάδια) – Κούγκι – Κιάφα – Κάστρο Κιάφας. Είναι A’ κατηγορίας, διάρκειας 4-5 ωρών και αρχηγοί θα είναι οι Βασίλειος Τσώλης και Δημήτριος Μωραΐτης.

Η δεύτερη πορεία θα ξεκινήσει από τον ιστορικό χώρο Σουλίου και θα φτάσει έως το Βούτσι ή Κακοσούλι σε υψόμετρο 1.553 μ., μέσω του οροπεδίου Μούργκας (1.200 μ.). Είναι πορεία Β’ κατηγορίας, κυκλική, διάρκειας 8 ωρών και αρχηγοί θα είναι ο Γεώργιος Μπούτζας και η Μαρία Γίτσα.

Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται και η διαδρομή θα επανεκτιμηθεί επί τόπου. Εξοπλισμός ορειβατικό μποτάκι, ζευγάρι μπατόν, γάντια, σκούφος, ζεστό ρόφημα σε θερμό, ατομικό φαρμακείο, αντιανεμικό – αδιάβροχο, γυαλιά ηλίου, νερό (τουλάχιστον 2L), καπέλο, κατάλληλο σακίδιο. Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαγή των ρούχων.

In this article