Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες

Στο Μουσείο της Ακρόπολης και υπό το φώς του ιερού βράχου της Ακροπόλεως έδωσε το παρόν η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση υπογράφοντας την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου...

Στο Μουσείο της Ακρόπολης και υπό το φώς του ιερού βράχου της Ακροπόλεως έδωσε το παρόν η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση υπογράφοντας την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» με την οποία 126 Δήμοι ανέλαβαν δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές του Δήμου τους. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Κώστας Ασκούνης, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Μαρία Στρατηγάκη,  η Αντιδήμαρχος Αθηναίων, κ. Καλλιόπη Γιαννοπούλου η κ. Sandra CECIARINI, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι Δήμων από όλη της Ελλάδα.

Στόχος των Δήμων ως  φορείς τοπικής διακυβέρνησης, είναι να συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία μιας δημοκρατικής και ανοιχτής κοινωνίας, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Με τη μεταρρύθμιση της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»), οι Δήμοι συγκεντρώνουν πλέον όλες τις αρμοδιότητες στους τομείς της φροντίδας, της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας, των κοινωνικών υπηρεσιών και της πρόνοιας.

In this article

Join the Conversation