Θεσπρωτία: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Απίστευτο θράσος λαθροκυνηγών σε χωριό της Ηγουμενίτσας: Πραγματικά αυτό που συνέβηκε στο χωριό Πέστιανη του δήμου Ηγουμενίτσας είναι από τα άγραφα. Κυνηγοί σκέφτηκαν να σκοτώσουν αγριογούρουνα και άλλα...

8,5 εκατομμύρια ευρώ για την αποχέτευση στους Φιλιάτες: Υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη η σύμβαση αποδοχής της προένταξης του έργου αποχέτευσης και κατασκευής βιολογικού καθαρισμού στους Φιλιάτες. Η πρόταση για τη χρηματοδότηση είχε κατατεθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και η αξία του είναι8,5 εκατομμύρια ευρώ.

Προφυλακίστηκαν οι λιμενικοί και ο αρχιφύλακας που συνεληφθησαν στην Θεσπρωτία: Προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο άνδρες του λιμενικού, οι οποίοι εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Κέρκυρα. Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του και ο αρχιφύλακας που μετείχε με άλλα άτομα σε εγκληματική ομάδα, με αντικείμενο την διευκόλυνση εισόδου και παραμονής λαθρομεταναστών στη χώρα μας.

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου για τη αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων: Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για τη αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετούς και πλημμύρες, χειμερινής περιόδου 2011 – 2012. Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν : o Αντιπεριφερειάρχης – Πιτούλης Θωμάς ως Πρόεδρος, o Προϊστάμενος Δ/νσης Π.Π. Περιφέρειας Ηπείρου,o Προϊστάμενος Δ/νσης Π.Π. Π.Ε. Πρέβεζας, o Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας και εκπρόσωποι, της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, του 628 Τ.Π., των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών, της Διεύθυνσης Δασών, της ΛΒ΄ Εφορίας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων , της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσ/τίας, των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, του ΟΤΕ, του ΕΚΑΒ, της Εγνατίας Οδού Α.Ε., του Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., εθελοντικές οργανώσεις καθώς και εκπρόσωποι των Τ.Ο.Ε.Β.

«Επί τάπητος» η τουριστική ανάπτυξη των Συβότων: Ο Σύλλογος Επιπλωμένων Διαμερισμάτων και εξοχικών κατοικιών Συβότων σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Τουριστικών και Αγροτουριστικών Καταλυμάτων-Δωματίων Ηπείρου, πραγματοποίησαν στα Σύβοτα την ετήσια γενική συνέλευση στην οποία παραβρέθηκαν 60 μέλη. Την συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Κωνσταντίνος Δημητρίου, ο υπεύθυνος για τεχνικά έργα και ο Λιμενάρχης Σταμάτης Ράπτης. Ο Βασίλης Παππάς (Επιχειρείν –Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ) συνεργάτης της Ομοσπονδίας , παρουσίασε στα μέλη τα τρέχοντα επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα και αυτά που αναμένονται να προκηρυχτούν.

Πολλές συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα για λαθρομετανάστευση: Πληθώρα συλλήψεων και αυτή την εβδομάδα στην Ηγουμενίτσα, για παραβιάσεις του νόμου περί μετανάστευσης. Λαθρομετανάστες και μεταφορείς συνεκλήθησαν και οδηγηθήκαν στον εισαγγελέα, σε 4 διαφορετικές περιπτώσεις

 

In this article

Join the Conversation