Ο Πανηπειρωτικος Συλλόγου Πατρών για την ταινία “Η Μετανάστις” της ΘΕΑΤΟ

Ανακοίνωση

Μια ευκαιρία συνομιλίας και μοιράσματος, μια βραδιά-απόδειξη ότι οι άνθρωποι είναι συναίσθημα πέραν κάθε λογικής, έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στην χθεσινοβραδινή προβολή της ταινίας “Η Μετανάστις” του ερασιτεχνικού ομίλου ΘΕΑΤΟ από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας στο “Σπίτι του Ηπειρώτη”.

Ο θεατρικός όμιλος Θ.Ε.Α.Τ.Ο. φιλοξενούμενος από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών «μίλησε» στο συναίσθημά μας και μας γύρισε πίσω στο χρόνο.

Οι Θεσπρωτοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, Γιάννης Ζαρκάδης, ποιήματα του οποίου πριν την έναρξη της ταινίας απήγγειλε η Μαρία Αναγνωστοπούλου, και Παντελής Κυπριανός, συντόνισαν την κουβέντα, μιλώντας και για τα δικά τους βιώματα, ενώ, ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στους συντελεστές της ταινίας Γιάννη Δημάκα, ιδρυτικό στέλεχος και πρόεδρο της ΘΕΑΤΟ, και Μαρία Αναγνωστοπούλου-Δημάκα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο σενάριο, στην έμπνευση, στους συντελεστές και πρωταγωνιστές της ταινίας, ενώ παράλληλα συνομίλησαν με το κοινό και απάντησαν σε πληθώρα ερωτήσεων.

Ξεχωριστή νότα έδωσε η Μαντώ Κάτσιου, έφορος Πολιτισμού του Πανηπειρωτικού, που απέδωσε με ξεχωριστό τρόπο μέσα σε κλίμα συγκίνησης το ηπειρώτικο τραγούδι: «ξενητεμένο μου πουλί».

Ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη και τη Μαρία που ταξίδεψαν από την φιλόξενη Παραμυθιά για το σκοπό αυτό, όπως, επίσης, όσους/σες παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας.

In this article