Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την μη παράταση των δηλώσεων για το κτηματολόγιο

Δελτίο τύπου

Με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του τοπικού Βουλευτή των μνημοσύνων της ΝΔ, Βασίλειου Γιόγιακα που με απονενοημένες δηλώσεις προσπαθεί μάταια να καθυσηχάσει και παρά το πάνδημο αίτημα όλων των εμπλεκομένων φορέων δεν δόθηκε παράταση για την κτηματογράφηση της Π.Ε. Θεσπρωτίας και η περιοχή μας εντάσσεται πλέον σε καθεστώς εκπρόθεσμων δηλώσεων, γεγονός που οδηγεί σε δυσάρεστες νομικούς ατραπούς τους πολίτες της Θεσπρωτίας.

Σε συνδυασμό και με την κύρωση των δασικών χαρτών που στηρίζονται σε αεροφωτογραφίες του 1947 ενώ οι περισσότερες διανομές γης στη Θεσπρωτία έχουν γίνει από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 και μετά, έχουν οδηγήσει σε απελπισία χιλιάδες συμπολίτες μας που βλέπουν ότι άνω του 50% των ιδιοκτησιών τους έχουν χαρακτηριστεί δασικές εκτάσεις.

Την ώρα που οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας είχαν στη διάθεσή τους χρόνια ολόκληρα, οι πολίτες της Θεσπρωτίας για ακόμα μια φορά αντιμετωπίζονται ως οι σίγουροι πελάτες της Ν.Δ. καθώς καλούνται να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα μέσα σε μερικούς μήνες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αντιμετωπίζοντας παθογένειες δεκαετιών (κλείσιμο υποθηκοφυλακείων, υποστελέχωση γραφείων κτηματογράφησης, χρησικτησία, πολυϊδιοκτησιακό καθεστώς, έλλειψη και ευρεία διασπορά τίτλων, αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών).

Το θέμα αφορά και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Εκκλησία, τους φορείς και τα σωματεία που διατηρούν περιουσιακά στοιχεία θέτοντας σε κίνδυνο και στο περιθώριο μια ολόκληρη κοινωνία.

Καλούμε σε κοινή δράση το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων, συλλόγων, επιμελητηρίων, Δημάρχους, ενώσεις αγροτών, κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε το αίτημα για παράταση να πάρει παλλαϊκές διαστάσεις για να υποχρεωθεί η Κυβέρνηση να δώσει στη Θεσπρωτία μας τη δυνατότητα να κτηματογραφηθεί όπως όλες οι άλλες περιοχές της χώρας.

In this article

Join the Conversation