Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές

Δελτίο τύπου

Ευχαριστώ από καρδιάς τα μέλη και τους φίλους /ες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που με τίμησαν με την ψήφο τους και τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο στις ερχόμενες κρίσιμες Ευρωπαϊκές εκλογές. Όπως επίσης ευχαριστώ και τους συνυποψηφίους μου, που δώσαμε έναν όμορφο και συλλογικό αγώνα, με κοινό στόχο και όραμα να πετύχουμε την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και να έχει η Ήπειρος δυνατή φωνή στη μάχη αυτή.

Δεκάδες εκατοντάδες πολίτες και από τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, άφησαν τη βολή τους και συμμετείχαν είτε δια ζώσης, είτε ηλεκτρονικά, στην πρωτόγνωρη αμεσοδημοκρατική εκλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Αυτό από μόνο του ως γεγονός, είναι συγκινητικό και μαρτυρά τη θέληση της κοινωνίας για συμμετοχή και έκφραση, μέσα από ένα κόμμα που αλλάζει και δυναμώνει, ένα κόμμα των μελών, σε μια εποχή νέα και σε ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα, με τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου για άλλη μια φορά, συνιστά αναγνώριση για τις μάχες που δώσαμε στο παρελθόν και τη δημόσια παρουσία, κυρίως όμως συνιστά ευθύνη για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Στις 9 Ιουνίου λοιπόν, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να σταλεί ένα μήνυμα δυσαρέσκειας για την πολιτική της ακρίβειας, των χαμηλών μισθών, της καταπάτησης του κράτους δικαίου και τον ευτελισμό των θεσμών. Να τιμωρηθεί η αλαζονεία και η περιφρόνηση με την οποία πορεύεται η κυβέρνηση.

Κυρίως όμως, είναι η αφετηρία για μια νέα Ελλάδα, με ανάπτυξη για όλους, κοινωνικό κράτος και ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν αξίζει στις Ελληνίδες και στους Έλληνες να αμείβονται λιγότερο, να δουλεύουν περισσότερο και να έχουν το χειρότερο βιοτικό επίπεδο από τους Ευρωπαίους συμπολίτες τους.

Το επόμενο διάστημα μαζί με όλες/ους εσάς, θα διαμορφώσουμε τις προτάσεις μου για την ατζέντα που θα διεκδικήσω να εκπροσωπήσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια ευκαιρία να στηριχτούν οι δυνάμεις εκείνες και τα πρόσωπα, που θα καταθέσουν ρεαλιστικές προοδευτικές προτάσεις στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, όπως η 4η βιομηχανική επανάσταση, ο εκδημοκρατισμός της τεχνητής νοημοσύνης ώστε να είναι εργαλείο απελευθέρωσης με κοινωνικό όφελος, η προστασία των προσωπικών δεδομένων και φυσικά, η ενίσχυση των πολιτικών συνοχής στην ΕΕ, με σκοπό τη σύγκλιση των φτωχότερων χωρών και περιφερειών όπως είναι η Ελλάδα και η Ήπειρος, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Συνεχίζουμε μαζί σε νέους αγώνες, με νέες προκλήσεις , νέα καθήκοντα και παρακαταθήκη το ήθος, την εργατικότητα και την παραγωγή πολιτικής με περιεχόμενο και ουσία. Για μια Ελλάδα – σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, για μια Ευρώπη που θα γυρίσει στις ιδρυτικές της αρχές και αξίες.

Με εκτίμηση,

Μάριος Σπ. Κάτσης
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ_Π.Σ

In this article

Join the Conversation