Χωρίς επιδόματα πρόνοιας η Θεσπρωτία λόγω αδιαφορίας

Συντάκτης: Β. Αναστασίου, Ράδιο Ηγουμενίτσα Μετά από την θέσπιση του νέου θεσμού του Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ο οποίος ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου, αν και έχουν 3 μήνες,...

Συντάκτης: Β. Αναστασίου, Ράδιο Ηγουμενίτσα

Μετά από την θέσπιση του νέου θεσμού του Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ο οποίος ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου, αν και έχουν 3 μήνες, η επιτροπή που εξετάζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τους ασθενείς, δεν έχουν επισκεφτεί το Νομό Θεσπρωτίας, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Νομούς της Ηπείρου, ούτε μία φορά.

Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας είναι να έχουν ήδη κοπεί τα επιδόματα από πολλούς συμπολίτες μας, αφού δεν εγκρίθηκε η συνέχιση καταβολής του, λόγω μη επαναξιολόγησης, με ευθύνη βεβαίως των αρχών, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που περιμένουν εδώ και μήνες για να πρωτοεγκριθεί η αίτηση τους.

Πολλοί από τους δικαιούχους είναι είτε ηλικιωμένοι είτε με χρόνια προβλήματα υγείας, και η έλλειψη του μοναδικού τους εισοδήματος θέτει προβλήματα ακόμα και επιβίωσης.

Σε επικοινωνία που είχε το Ράδιο Ηγουμενίτσα με τον υπεύθυνο των προελέγχων στην Θεσπρωτία κ. Βασίλη Γιόγιακα, μας δήλωσε πως παρόλο τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες τόσο του ιδίου όσο και του υπολοίπου προσωπικού του ΙΚΑ Ηγουμενίτσας από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως και πριν μία εβδομάδα η απάντηση ήταν πως θα σας επισκεφτούμε το συντομότερο.

Το αποτέλεσμα είναι πως δεκάδες πολίτες, με προβλήματα, έχουν μείνει χωρίς το πενιχρό εισόδημα που παίρνουν κάθε δύο μήνες, λόγω της χοντροπετσιάς των υψηλόβαθμων γιατρών που συμμετέχουν στα κλιμάκια ελέγχου αλλά και τις αδιαφορίας κάθε υπεύθυνου!

In this article

Join the Conversation