Σκληρή κριτική Σπυρόπουλου για την ακρίβεια. Τι δήλωσε για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία.

Ηχητικό

Στην ακρίβεια, την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία, αλλά και την παρουσία του Έντι Ράμα στην Αθήνα, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Μιλώντας στον ρ/σ “Realfm” ο κ. Σπυρόπουλος στράφηκε κατά της κυβέρνησης για την ακρίβεια που μαστίζει τους πολίτες.

«Οι τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες έχουν σωρευτικά αυξηθεί 30-40% και εδώ πλέον δεν μιλάμε για ακρίβεια αλλά για κόστος ζωής. Αφορά στα τρόφιμα, στις τηλεπικοινωνίες, στη στέγαση, ακόμη και στο ζήτημα της Υγείας. Είναι ένα εκρηκτικό μείγμα όλο αυτό. Πρέπει να δοθεί έμφαση στους ελέγχους στην αγορά. Είναι ελάχιστοι οι έλεγχοι και μικρά τα πρόστιμα σε σχέση με τον όγκο των υπερκερδών των εταιρειών.

Δεν μπορούν κάποιες εταιρείες να επιβάλουν με μη θεμιτούς όρους στους Έλληνες πολίτες προϊόντα που πωλούνται σε εξευτελιστικά υψηλές τιμές και το κράτος να μην κάνει κάτι. Χρειάζονται και μέτρα μόνιμου χαρακτήρα ενίσχυσης του εισοδήματος, όπως γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων με νέο ΕΚΑΣ κλπ.

Δυστυχώς η ΝΔ έχει υιοθετήσει τις επιδοτήσεις, τα Pass που εγκαταλείφθηκαν μετά τις εκλογές. Δεν αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο η ακρίβεια».

Για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε σε σχέση με την Τουρκία ότι «ο Ερντογάν πάντα πριν από κάθε συνάντηση με Έλληνα Πρωθυπουργό δίνει συνέντευξη όπου στην ουσία επιβεβαιώνει την πάγια θέση της Τουρκίας ότι όλα τα ζητήματα είναι πάνω στο τραπέζι. Για εμάς δεν είναι όλα τα ζητήματα πάνω στο τραπέζι. Δεύτερον, επιβεβαιώνουμε ότι είναι απαραίτητοι οι δίαυλοι επικοινωνίας Αθήνας – Άγκυρας.

Όμως, η επικοινωνία αυτή πρέπει να έχει κάποιες προϋποθέσεις όπως ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και η εγκατάλειψη της επιθετικής ρητορείας από την Τουρκία. Η υπεραισιοδοξία της Νέας Δημοκρατίας συνάδει με τις εξελίξεις το τελευταίο διάστημα; Όλες οι τουρκικές προκλήσεις όσον αφορά στην Κύπρο, τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, η έκδοση της τουρκικής NAVTEX και η στρατιωτική άσκηση συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας; Όχι.

Πρέπει και η Ε.Ε. να καταλάβει ότι η χώρα μας πρέπει να στηριχθεί όσον αφορά στο Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμφωνίες. Εγώ επαναφέρω την πρόταση στο τραπέζι που μιλάει για εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία. Δεν μπορούμε εμείς να μπαίνουμε σε ένα ράλι εξοπλισμών και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία. Επίσης να προχωρήσει η δημιουργία του Ευρωστρατού».

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του Ράμα στην Αθήνα, ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε: «Το θέμα των Τσάμηδων τα ακούω από μικρό παιδί. Η προκλητικότητα από την πλευρά της Αλβανίας κρατάει πολλά χρόνια. Είναι ξεκάθαρη η ελληνική θέση για αυτά τα ζητήματα και πάγια η άποψή μας για το τι είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

In this article